• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 5.394.600 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 1.700.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.721.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ μέσω  ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, στο χώρο της Κεντρικής Εισόδου της ΧΑΝΘ,τα μέλη, οι εργαζόμενοι και οι φίλοι της Οργάνωσης συλλέγουμε σακούλες με τρόφιμα για το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Η ΧΑΝΘ προσκαλεί όλη την πόλη να συμμετάσχει στη συλλογή τροφίμων και ανταποδίδει με τον δικό της τρόπο, προσφέροντας στο κοινό δωρεάν δράσεις και ομαδικά παιχνίδια από τους συνεργάτες και τους εθελοντές της, όπως παράσταση κουκλοθεάτρου, θεατρικό παιχνίδι, κατασκηνωτικά παιχνίδια, αθλητικές δράστηριότητες μάθημα capoeira, δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας κτλ. Οικοδεσπότες στη διαδικασία προσφοράς και ανταπόδοσης είναι οι Κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ, με τη συμμετοχή των κατασκηνωτών και των εθελοντών στελεχών και εκπαιδευτών της, πραγματώνοντας τον βασικό σκοπό της Οργάνωσης που είναι να εμπνέουμε τους νέους ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, δίνοντας ερεθίσματα και δημιουργώντας εμπειρίες μέσα από τις οποίες οι κατασκηνωτές βελτιώνουν τις ικανότητές τους και αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους.

ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

INFO

Σάββατο 8 Απριλίου, 10πμ-3μμ, Κεντρική Είσοδος ΧΑΝΘ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ανταποδίδουμε!

τηλ: 231 600 1000

e-mail:p-relations@ymca.gr / camps@ymca.gr/socialaction@ymca.gr

Επίσημη σελίδα της Χ.Α.Ν.Θ. στο Facebook www.facebook.com/pg/ymcaGreece/

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Εικαστικών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Εικαστικών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη διοργάνωσε μια ειδική παράσταση για τους εθελοντές του ΌΛΟΙ μαζί ΜΠΟΡΟΎΜΕ την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 9 το βράδυ.

The Katia Paschou Project Μάσκες Ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι για ενήλικες στο πνεύμα των γιορτών των Αποκριών. Στο παλάτι ενός «άχρονου» μεσαίωνα ο Βασιλιάς είναι θλιμμένος, και οι τρεις κυρίες της Αυλής του αναλαμβάνουν δράση: καλλονές, μάγισσες και ξωτικά παρουσιάζονται μπροστά του, μα τίποτα δεν τον συγκινεί. Τότε αποφασίζουν να δώσουν προς τιμή του μια γιορτή...μια γιορτή με μάσκες... για να πέσουν οι μάσκες.

Το θεατρικό κείμενο που υπογράφει η Νεφέλη Τσιπουρίδη, φιλοξενεί μουσικά έργα των Purcell, Schubert, Fauré, Prokofiev, αλλά και μια σύνθεση που δημιουργεί ειδικά για το Project, ο ανερχόμενος βραβευμένος συνθέτης, William Antoniou. Τη μουσική επιμέλεια του θεατρικού κειμένου αναλαμβάνει ο μουσικός και συνθέτης Γιώργος Γαϊτάνος.

Η ομάδα μεταμορφώνεται με την εικαστική πρόταση του Νίκου Αγγελάκη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της σοπράνο Κάτιας Πάσχου.

Ευχαριστούμε τους συντελεστές της παράστασης, καθώς και το Ίδρυμα Εικαστικών και Μουσικής Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη.

Εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου τις ημέρες των Χριστουγέννων μέσα απο το «ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΜΠΟΡΕΙΣ»

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα καλέσαμε αυτούς που ήθελαν να προσφέρουν στους συνάνθρωπους μας , να ακολουθήσουν τον εύκολο και άμεσο τρόπο μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του«Όλοι Μαζί Μπορούμε» και με το «ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΜΠΟΡΕΙΣ» ,να δώσουν ηλεκτρονικά την προσφορά τους.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 45 τόνοι τρόφιμα και σήμερα ξεκινάει η παράδοση σε 20 επιλεγμένους φορείς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Οι φορείς που παραδίνονται τα τρόφιμα είναι οι :

1 Ίδρυμα Γ.Α. Χατζηκώνστα

2 Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

3 Γηροκομείο "Ελεήμων Εταιρία Αθηνών"

4 Σύλλογος των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών Σάμου

5 Κοσμέτειο Ίδρυμα

6 Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

7 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

8 Ίδρυμα "Μαρία Κόκκορη" (κορίτσια με σύνδρομο down)

9 Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σαλαμίνας

10 Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μάνδρας

11 Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.)

12 Ηθικοθρησκευτικός Σύλλογος "ο Άγιος Λουκάς-Ορφανοτροφείο Θηλέων" (Λαμία)

13 Ορθόδοξος Χριστιανική Ένωση Κυριών και Νεανίδων (Χίος)

14 Σύλλογος Τριτέκνων Χίου "Παναγία Νεαμονήτισσα"

15 Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ

16 ΣιτίΖω - Εστία κοινωνικής αλληλεγγύης και σίτισης Καλλονής

17 ΠΝΟΗ, σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια (Καβάλα)

18 Ορφανοτροφείο Θηλέων "Μέλισσα" (Θεσσαλονίκη)

19 Abba House (Θεσσαλονίκη)

20 Ένωση Κυριών Δράμας

Η συγκέντρωση τροφίμων συνεχίζεται και μέσα από τα καλάθια των σούπερ μάρκετ ,την ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΜΠΟΡΕΙΣ» αλλά και μέσα από εκδηλώσεις που οργανώνονται με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ συμπληρώνει 5 χρόνια δράσης

Συγκινητική και άμεση ήταν για ακόμα μία φορά η ανταπόκριση των εταιρειών στο κάλεσμα του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας.

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ συμπληρώνει 5 χρόνια δράσης και με την ευκαιρία αυτή αλλά και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, κάλεσε  εταιρείες να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Πιο συγκεκριμένα προσέφεραν οι εταιρείες ΜΕΓΑ Α.Ε., ELBISCO,  ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε., ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΑΒ Βασιλόπουλος, ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε., ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.&Ε.Ε. ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, το ξενοδοχείο Costa Navarino, τα Μπισκότα Παπαδοπούλου και η εταιρεία ΣΕΡΑΛ ΑΕ


Τα τρόφιμα και τα είδη ατομικής υγιεινής τα οποία συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Σαλαμίνας, την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Περάματος, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το Γηροκομείο Αθηνών και το Φιλόπτωχο ταμείο του  Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως.

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ευχαριστεί όλους όσοι στάθηκαν δίπλα στην προσπάθεια αυτή καθώς και τις μεταφορικές εταιρείες Σουλτάνογλου Μεταφορές και Μπεγνής Μεταφορές οι οποίες φρόντισαν να παραδοθούν τα προϊόντα στους προορισμούς τους.

ME ENA CLICK ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 17-23.12.2016

Οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και κάθε σπίτι θα πρέπει να στρώσει το εορταστικό του τραπέζι.

 Το «Όλοι μαζί μπορούμε» εντείνει τις προσπάθειες ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς γιορτινό τραπέζι.

Για το λόγο αυτό, από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ενώνουμε τις φωνές μας και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μπουν στο site http://clickanddonate.oloimaziboroume.gr/el/ και να κάνουν ένα κλικ, ώστε όλες οι οικογένειες να περάσουν ευτυχισμένες γιορτές.

Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε τώρα και με ένα απλό κλικ, ακόμη και από τον καναπέ του σπιτιού μας. Ένα κλικ αρκεί για να βοηθήσουμε τους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη. Tα πακέτα είναι των: 5, 10, 20, 50 και των 100 ευρώ, ώστε να ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια. Ο καθένας μας, μπορεί μέσω αυτής της πλατφόρμας, να στείλει ηλεκτρονικά σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται, το δικό του πακέτο, που θα δώσει χαρά σε μία οικογένεια αυτά τα Χριστούγεννα.  

Κι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα για όλους, μόνο με ένα απλό κλικ: μπαίνοντας στην ενότητα  «ΜΕ ΕΝΑ ΚΛ1Κ ΜΠΟΡΕΙΣ» να στείλει ο καθένας το πακέτο του για να γεμίσει το καλάθι με τρόφιμα και να κάνει έναν συνάνθρωπό του ευτυχισμένο. «ΜΕ ΕΝΑ ΚΛ1Κ ΜΠΟΡΕΙΣ» και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται.

Αναδάσωση με πολλούς εθελοντές

Με τη συμμετοχή εθελοντών από το Φάρο Τυφλών της Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου, η αναδάσωση στον Κοκκιναρά της Πεντέλης.

Ορισμένα από τα μέλη του συλλόγου είχαν μαζί τους, σκύλους οδηγούς και με τη βοήθεια εθελοντών του ΣΠΑΠ φύτευσαν πολλά δεντράκια στην περιοχή αναδάσωσης.

Ήταν μια ξεχωριστή προσπάθεια και αξίζουν στα μέλη του Φάρου πολλά συγχαρητήρια. Επίσης ομάδες προσκόπων από την Κηφισιά, την Νέα Ερυθραία, την Άνοιξη, την Εκάλη και εθελοντές από πολλά σημεία της Αττικής μας βοήθησαν στη συγκεκριμένη δράση.

Επόμενη αναδάσωση θα είναι με τη συμμετοχή σχολείων και εθελοντών την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στον Κοκκιναρά της Πεντέλης στις 10 το πρωί (Τέρμα οδού Ξενίας).

Παράδοση τροφίμων απο το «Με ένα κλικ μπορείς»

Για μία ακόμη φορά το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» παραδίδει μεγάλη ποσότητα τροφίμων σε συνανθρώπους μας που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Όλα τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από τη δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», «Με ένα κλικ μπορείς» τον τελευταίο μήνα, παραδόθηκαν σήμερα 23 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα.

Το ίδρυμα Χατζηκώνστα φροντίζει 220 παιδιά από έξι έως δεκαεπτά ετών των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να υποστηρίξουν, λόγω κοινωνικών ή και οικονομικών προβλημάτων.

Ο σκοπός και τα έξοδα λειτουργίας του χρηματοδοτούνται εξ’ ολοκλήρου από τα έσοδα που προέρχονται από την επωφελή εκμετάλλευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του, καθώς και από τις δωρεές.

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ήταν και σήμερα δίπλα τους προσφέροντας τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Με ένα κλικ μπορείς» . Πάρα πολλοί συμπολίτες μας μέσω της δράσης «Με ένα κλικ μπορείς» συνεισφέρουν σημαντικά στο έργο του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Ο καθένας μας μπορεί μέσω αυτής της δράσης να στείλει ηλεκτρονικά ένα πιάτο φαΐ. Σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε, στέλνουμε ένα πιάτο φαΐ σε συμπολίτες μας και οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΜΠΟΡΕΙΣ

Θέλεις να βοηθήσεις τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται;

Πώς;

«Με ένα κλικ μπορείς»

«Όλοι Μαζί Μπορούμε» να στείλουμε ηλεκτρονικά ένα πιάτο φαί.

Πατήστε το εικονίδιο «με ένα κλικ μπορείς» και διαλέξτε ένα από τα πακέτα τροφίμων των 5, 10, 20, 50 και 100 ευρώ

«Με ένα κλικ μπορείς»

http://clickanddonate.oloimaziboroume.gr/el/

• εύκολα

• άμεσα με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας

• σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε, στέλνουμε ένα πιάτο φαί σε συμπολίτες μας και οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην παιδεία

Δήλωση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με την παροχή υποτροφιών από την Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος), η διοίκηση του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Με γνώμονα την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα που διέπουν την λειτουργία, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο οργανισμός μας, προέβη στην κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί μια ανώνυμη καταγγελία σχετικά με την παροχή υποτροφιών από την Ο.Ε.Φ.Ε., δράση που προβλήθηκε επικοινωνιακά από το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στα 5 χρόνια λειτουργίας του και έχοντας στο ενεργητικό του εκατοντάδες δράσεις, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει ο εθελοντισμός και η ανθρώπινη προσφορά να γίνουν αντικείμενο σκοπιμοτήτων που είναι ξένες προς τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης».