• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε συγκέντρωσε 100 τόνους για τους πυρόπληκτους

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για την συλλογή φαρμακευτικού υλικού, ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Αρωγοί στην μεγάλη αυτή προσπάθεια στάθηκαν οι ιδιώτες οι οποίοι κατέφθασαν στο σημείο συγκέντρωσης συνεισφέροντας από το υστέρημα τους στον ύψιστο βαθμό. Εξίσου μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση από τις εταιρίες σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Η συνολική προσφορά ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας. Ο όγκος της ανήλθε στους 100 τόνους οι οποίοι διανεμήθηκαν στους παρακάτω δήμους και φορείς: Δήμος Ραφήνας, Δήμος Μεγαρέων, Δήμος Μαραθώνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Αποστολή και Κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης περιφέρειας Αττικής.

Κομβικής σημασίας για την οργάνωση και την γρήγορη διακίνηση των προϊόντων κρίθηκε η συνεισφορά των εθελοντών του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ τους ιδιώτες, τους εθελοντές αλλά και τις παρακάτω εταιρείες για την ευγενική τους προσφορά:

 

ASCENSIA

ADELCO

ALTER EGO

ATOS UNIFY

AXION HELLAS ΚΑΙ NEPTUΝE LINES

BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ

CAFÉ PLAKA

CAREMARKETΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ε.Π.Ε

CELESTYAL CRUISES

CHIPITA CRIST BED LINEN INDUSTRY

DATA COMMUNICATION A.E.

DELATOLAS EXPRESS CARGO

DESTINY CAFÉ

DPORT SERVICES

DS SMITH HELLAS A.E.

EFG EUROBANK PROPERTIES Α.Ε.

ELBISCO

ELEMENT SHIPMANAGEMENT

ESPRESSO C-OFFICE

FRAPORT

GALERIE DE BEAUTE

GARANTIE FASHION Α.Ε.

GEA BAKERY

GLM GROUP

GLOBALTAILER CYPRUS LTD

GRAFGO UNDERWEAR

HUMANIS

INTROFEX

ISOPLUS Α.Ε.

KPMG

LARIPLAST S.A. PLASTICS INDUSTRY

LIBERO S&T

MAERSK ΕΛΛΑΣ

NETSPIRIT

OHONOS SNACK

PLANET FRUITS Ε.Π.Ε.

PRIME TANKER MANAGEMENT

QUEENSWAY NAVIGATION CO.LTD

SOFTEX

SPYRIDAKIS BROS S.A.

STANGER

SYNERGY IN SYPPLY CHAIN A.E.

TECHNAVA Α.Ε.

THE COFFEBRANDS ΕΛΛΑΣ

VANOS S.A.

VOCALIS

WELLA HELLAS ΜΕΠΕ

MANAKOY ΕΛΕΝΑ

ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε.Β.Ε

ΑΦΟΙ Α. ΣΙΩΖΙΟΥ Ο.Ε.

ΑΦΟΙ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ Α.Ε.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ

ΔΑΝΙΗΛ Σ. ΓΚΑΤΕΝΙΟ & ΥΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΟΣ ΝΕΡΑ

ΔΙΡΦΥΣ ΝΕΡΑ

ΕΛΑΙΣ- UNILEVER HELLAS A.E.

ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΟΣ Ε.Π.Ε ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΖΕΡΒΑΣ Α.Ε.

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΖΑΚΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΟΛΥΜΠΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.

ΠΑΠΑΠΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΓΑΤΣΙΟΣ ΕΠΕ

Σ.Α. ΠΑΠΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΕΛΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε.

ΦΑΜΑΡ

ΧΟΙΜΕΣ ΣΜΑΤΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Όλοι Μαζί Μπορούμε και για τα πυρόπληκτα ζώα

Μία εκστρατεία που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό μας για τα εκατοντάδες θύματα που επέζησαν από τις φονικές πυρκαγιές. Ενταχθείτε στην αλυσίδα σωτηρίας τους. Υπάρχουν δεκάδες κτηνιατρεία που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και εκατοντάδες άνθρωποι που ανοίγουν τα σπίτια τους για προσωρινές φιλοξενίες.

Σε περίπτωση που βρείτε ένα τραυματισμένο ζώο στο Πικέρμι, στο Μάτι και στη Ραφήνα, στο Νέο Βουτζά ή το μεταφέρετε οι ίδιοι στα κτηνιατρεία ή αν είναι εγκλωβισμένο και αδυνατείτε να το περισυλλέξετε καλείτε: Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Σοφία Τζονίκη 6945237270), Dogs’ Voice (Έλενα Δέδε 6955221142), Φιλοζωικός Σύλλογος Ραφήνας-Πικερμίου Πήγασος (Γιούλη Μαυράκη 6937439623), Αδέσποτες Φωνές Νέας Μάκρης (6984862156).

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ) παρέχει ιατρική περίθαλψη, φροντίδα και προσωρινή στέγη στο πάρκο Κυρήνεια στο λιμάνι της Ραφήνας, χώρο που παραχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργεί από τις 9:00 π.μ. ως τις 9:00 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22940-22840

Δεκάδες συνεργαζόμενα κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές με την ΕΔΚΕ αλλά και μεμονωμένοι κτηνίατροι δίνουν δωρεάν τις πρώτες βοήθειες και νοσηλεύουν τα ζώα που έχουν ανάγκη.

Vets4Life, Λεωφόρος Μαραθώνος 24, Πικέρμι – 2106043335

Θεόδωρος Καναβός, Ιωάννου Αγάθου 29, Ελευσίνα – 2105541321, 6932814472

Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική, Αλέκου Παναγούλη 31 & Βοιωτίας - 210 6082308-09

Αττικό Νοσοκομείο Ζώων, Λεωφόρος Λαυρίου 19χλμ, Παιανία - 21 0664 0552

Κυανούς Σταυρός–Ειρήνη Ταπούτη, Πολυτεχνείου 1, Νέα Λάμψακος, 2221 082176

Νίκος Παυλόπουλος, Λεωφόρος Καραμανλή 15, Ανάβυσσος – 2291078087

Προσφορές για παιδιά συγκεντρώνει το Όλοι Μαζί Μπορούμε

Κέντρο συγκέντρωσης προσφορών για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές δημιούργησε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, στην συμβολή των οδών Ποσειδώνος 5 και Λοκρίδος, στο Μοσχάτο.

Οι πολίτες θα μπορούν από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 17:00 το απόγευμα να φέρνουν παιδικά γάλατα σε σκόνη, παιδικές τροφές, παιδικά φάρμακα, πάνες και μωρομάντηλα.

Επιπλέον, όποιος άλλος επιθυμεί να προσφέρει στους πληγέντες μπορεί να μπει στο oloimazimporoume.gr και να πατήσει στο μπάνερ με «Με ένα κλικ μπορείς» ώστε να δώσει τη χρηματική προσφορά του. Τα χρήματα θα μετατραπούν αυτομάτως σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει το Όλοι Μαζί Μπορούμε

Κέντρο συγκέντρωσης προσφορών για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές δημιούργησε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος 5 και Λοκρίδος στο Μοσχάτο.

Οι πολίτες θα μπορούν όλη την ημέρα να φέρνουν φάρμακα όπως Fucidine και Betadine, γάζες, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως φρυγανιές παξιμάδια και μπισκότα καθώς και μωρομάντηλα και πάνες για να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Επιπλέον ο δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104 και καλεί όσους έχουν ανάγκη να προσέλθουν στο ανωτέρω σημείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Έτοιμοι να συνδράμουν άμεσα "αν παρουσιαστεί οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών" είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί, εκτάκτως, όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα παράγωγά αυτού, για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής. «Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού» αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο.

Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα: Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ. - 14:00μ.μ. Στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9:00 π.μ. - 20:00μ.μ.

Επίσης όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ, μπορούμε να προσφέρουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και να στηρίξουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος

Απολογισμός Δράσεων Ιουνίου 2018

10.342 ευρώ είναι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν το μήνα Ιούνιο του 2018 μέσα από τις προσπάθειες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και αυτόματα μετατράπηκαν σε τρόφιμα.

Άμεση και συγκινητική ήταν για ακόμα μία φορά η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας. Οι πηγές από τις οποίες συγκεντρώθηκαν τρόφιμα ήταν: «Με ένα CL1CK μπορείς», τη θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες», και από την εκδήλωση “Color Day Festival”.

18.253 κιλά τροφίμων συγκεντρώθηκαν από 1 Ιουνίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2018 από τα καλάθια των σούπερ μάρκετ και διατέθησαν στην ΜΚΟ «Αποστολή» και στις Μητροπόλεις όλης της Ελλάδος.

Η συμμετοχή όλων των πολιτών κρίνεται αναγκαία περισσότερο από ποτέ και οι ανάγκες των συνανθρώπων μας παραμένουν μεγάλες. Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται.

Θεατρική Παράσταση “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε ανοίγει την αυλαία και σας καλεί τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 21:15 στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο για τη θεατρική παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά σας των 5 ευρώ.

Για κράτηση εισιτηρίων πατήστε ΕΔΩ

Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Μουσικοί – perfomers: Σταμάτης Πασόπουλος, Christoph Blum

Στο χορό συμμετέχει όλος ο θίασος.

Τα χρήματα που θα προσφέρουμε ηλεκτρονικά, θα μετατραπούν αυτόματα σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.

 

Όλοι Μαζί Μπορούμε

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 30χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα το πρωί της Δευτέρας στο Κιλκίς και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 30χρονη εξετράπη της πορείας του στο 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Άνω Ποταμιάς - Κιλκίς και ανετράπη, ενώ σημειώνεται ότι η γυναίκα κυοφορούσε το δεύτερο παιδί της οικογένειάς της.

Το μωρό που κυοφορούσε γεννήθηκε πρόωρα και βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Επιπλέον, από το ατύχημα τραυματίστηκε η 9χρονη κόρη της που επέβαινε στο όχημα και υπεβλήθη σε οστεοσύνθεση καθώς έφερε κατάγματα σε χέρι και πρόσωπο. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου.

Υπάρχει, ωστόσο, μεγάλη ανάγκη για αίμα και συγκεκριμένα ομάδα αίματος 0 αρνητικό (R 0-) και οι αιμοδότες πρέπει να απευθύνονται στην Αιμοδοσία Κιλκίς στα στοιχεία ασθενούς Μαρία Γκειβανίδου του Ζαχαρία (ώρες 9-13:00 το πρωί στο Νοσοκομείο Κιλκίς) και στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση φαρμάκων

Σήμερα, η ανάγκη για φάρμακα είναι μεγάλη.

Στο πλαίσιο των δράσεων «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ» συγκεντρώνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στην Αττική.

To Σάββατο 21 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, σας περιμένουμε:

• στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων, Πανόρμου 16

• στον Άγιο Σπυρίδωνα Παγκρατίου, Ερατοσθένους 13

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην υγεία.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Το “Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον” διοργανώνει πότισμα στην Πεντέλη

Την Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού και το Δήμο Κηφισιάς διοργανώνουν πότισμα στην Πεντέλη, στην περιοχή του Κοκκιναρά. Θα ποτίσουμε τα δένδρα που φυτέψαμε τον περασμένο χειμώνα.

Σε αυτή τη περιοχή από το Νοέμβριο του 2016 έως και τον Μάρτιο του 2018 φυτεύτηκαν 55.000 μικρά δέντρα.

Σημείο συνάντησης: το τέρμα της οδού Ξενίας στην Κηφισιά, στις 9 το πρωί. Παράλληλα με το πότισμα θα γίνει καθαρισμός της περιοχής από ξερά χόρτα, προσφέροντας αντιπυρική προστασία.

Όλοι μαζί μπορούμε και στο περιβάλλον