• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Όλοι Μαζί Μπορούμε για τη Μάνδρα - Συλλογή αγαθών

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας στη Μάνδρα Αττικής που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή σοβαρότατα προβλήματα μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή .

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου διοργανώνουμε δράση σε τέσσερα σημεία στην Αττική. Μαζεύουμε γαλότσες, κάλτσες και είδη καθαρισμού για τους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας.

Θα είμαστε από τις 11.00-14.00


• Στο Μαρούσι στην πλατεία ΗΣΑΠ

• Στο Περιστέρι στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο

• Στην Καλλιθέα μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου

• Στη Γλυφάδα στο εμπορικό κέντρο Galleria

 

Τα πράγματα που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στη Μάνδρα με τη βοήθεια των  μεταφορικών εταιρειών «Σουλτάνογλου» και «Δελατόλας»


Όλοι Μαζί Μπορούμε.

Μεγάλες εταιρείες και φορείς προσφέρουν στο Όλοι Μαζί Μπορούμε για τους κατοίκους της Μάνδρας

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας στη Μάνδρα Αττικής που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή σοβαρότατα προβλήματα μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή . Ένα από αυτά είναι η σίτιση καθώς πολλές οικοσυσκευές έχουν καταστραφεί και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ετοιμάσουν φαγητό.

Μεγάλες εταιρείες από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκαν στο Όλοι Μαζί Μπορούμε και προσέφεραν αγαθά για τους πληγέντες συνανθρώπους μας στη Μάνδρα. Μέχρι στιγμής οι εταιρείες που έχουν προσφέρει στο Όλοι Μαζί Μπορούμε είναι

 • Η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου
 • Ο Κωτσόβολος
 • Ο κοινωνικός φορέας του catering Δειπνοσοφιστήριον «Περίσσευμα Καρδιάς»
 • Ο Όμιλος Μαυρογένης
 • Η ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ Hellas προσφέρει 1000 συμβόλαια υγείας
 • Tα σουπερμάρκετ ΟΚ ΑΝΥΤΙΜΕ ΜΑRKETS
 • Η ΜΕΓΑ 
 • Η SARKK ΑΒΒΕ αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Tommy Hilfiger
 • Τα σουπερμάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
 • Η MARS HELLAS
 • Το μέλι Αττική - Πίττας
 • H εταιρεία Mondelez
 • Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το νερό ΙΟΛΗ
 • Η εταιρεία Καλλάς- Παπαδόπουλος ΑΕΕ
 • Η SEPTONA
 • Η GOLDAIR CARGO
 • Τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας
 • Η CREDIΤ AGRICOLE LIFE
 • Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας
 • Xαλβαδοποιία Μαραθώνος
 • Η Κλινική Ταξιάρχης
 • Βιομηχανία Σταφίδας Κουνινιώτης
 • Οι απόφοιτοι της Λεοντείου Σχολής
 •  Η εταιρεία πληροφορικής Data Communication
 • Η εταιρεία ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.
 •  Η βιομηχανία πλαστικών Χατζηκοσμάς
 • CITRUS Άρωμα Μνήμης

 

Όλοι Μαζί  Μπορούμε ...

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε καλεί εθελοντές για να βοηθήσουν στη Μάνδρα Αττικής

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στέκεται δίπλα στους πληγέντες συνανθρώπους μας στη Μάνδρα Αττικής που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Για αυτό το λόγο καλεί εθελοντές οι οποίοι με τη φυσική τους παρουσία στα σημεία θα βοηθήσουν όπου κρίνεται απαραίτητο υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής του Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μάνδρα.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του skai.gr, να κάνει κλικ στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ και να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα, έτσι ώστε να λαμβάνει καθημερινά σχετικές ανακοινώσεις.
Επειδή τα προβλήματα στην περιοχή είναι μεγάλα παρακαλούνται όλοι να διαθέσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν σε αυτήν την προσπάθεια.

Όλοι Μαζί Μπορούμε.

Θεατρική Παράσταση «Τι Ζούμε»

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε σας καλεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 18.00 στο θέατρο «ΒΕΜΠΟ» να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση, «Τι Ζούμε», με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά σας των 5 ευρώ.

Η παράσταση θα δοθεί για τους σκοπούς του Όλοι μαζί μπορούμε.
Υπόθεση των πρώτων 7 λεπτών  είναι η Ελλάδα του σήμερα. Ένας μάγκας ταβερνιάρης με ψυχή, μια γριά σε απόγνωση, ένα φιλοσοφημένο πρεζάκι, ένα κοριτσάκι ερωτευμένο με τον Ντάνο, ένας Γκέι- Χωριάτης-Αλβανός, μια πληγωμένη Ελλάδα και το αθάνατο Κέφι σχολιάζουν τα κακώς κείμενα της ζωής μας, σατιρίζουν αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, χαρίζουν γέλιο μέχρι δακρύων και μας θυμίζουν από τι είμαστε φτιαγμένοι! Μέχρι που κάτι γίνεται και άπαντες βρίσκουν έναν άδοξο θάνατο. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στα πρώτα… 7 λεπτά της επιθεώρησης.

Τα χρήματα που θα προσφέρουμε ηλεκτρονικά, θα μετατραπούν αυτόματα σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε δίπλα στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας στη Μάνδρα Αττικής που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή . Ένα από αυτά είναι η σίτιση καθώς πολλές οικοσυσκευές έχουν καταστραφεί και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ετοιμάσουν φαγητό.

Επίσης,  με τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τη θεατρική παράσταση  «Το Τίμημα» η οποία θα δοθεί  την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου  για τους σκοπούς του Όλοι Μαζί Μπορούμε θα αγοραστούν τρόφιμα τα οποία είναι προς άμεση κατανάλωση και θα παραδοθούν στο Δημαρχείο Μάνδρας.

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε θα παραδώσει 300 μερίδες μαγειρεμένο φαγητό την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου  το μεσημέρι στο δημαρχείο Μάνδρας, τις οποίες προσέφερε ο φορέας κοινωνικής ευθύνης του catering Δειπνοσοφιστηρίου «Περίσσευμα Καρδιάς» .

Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί  Μπορούμε» συνεχίζεται.

Παράδοση Τροφίμων

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω της Viva από τις Θεατρικές παραστάσεις, τις ηλεκτρονικές αγορές μέσω του «Με ένα CL1CK Μπορείς», τα καλάθια των Super Market, το 5ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα, την εκδήλωση «No finish Line» στη Θεσσαλονίκη, και τις προσφορές των μεγάλων εταιριών για τον 5ο Αγώνα Δρόμου, μετατράπηκαν σε τρόφιμα και δρομολογήθηκε η παράδοση τους:

Στην Ιερά Μητρόπολις Κηφισιάς

Στη Ένωση Πολύτεκνων Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου, Βορείων Προαστίων και Ανατολικής Αττικής

Στον Σύλλογο Πολύτεκνων Ανατολικής Αττικής «Άγιοι Τερέντιος & Νεονίλλη»

Στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας

Στην Ιερά Μητρόπολις Περιστερίου

Στον Δήμο Ιλίου

Στο «ΣτιτίΖω» εστία κοινωνικής αλληλεγγύης και σίτισης Καλλονής Λέσβου

Στο Abba House, Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης

Στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Στο Γηροκομείο «Ζώρζης Γ. Μιχαληνός», Κάμπος Χίου

 

Και η προσπάθεια του "Όλοι Μαζί Μπορούμε" συνεχίζεται

Θεατρική Παράσταση «Το Τίμημα»

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε σας καλεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 21.00 στο θέατρο «ΙΛΙΣΙΑ» να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση, «Το Τίμημα», με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά σας των 5 ευρώ.
Η παράσταση θα δοθεί για τους σκοπούς του Όλοι μαζί μπορούμε. Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα ζωντανεύουν και φωτίζονται από την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.
Το «Τίμημα» ήταν από τα αγαπημένα έργα του Άρθουρ Μίλλερ, καθώς είναι και το μόνο έργο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει. Σκιαγραφεί τους χαρακτήρες του περίτεχνα να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, σε ένα κόσμο χωρίς δικαιοσύνη, όπου το παρελθόν καθορίζει το παρόν σε μια πραγματικότητα χωρίς λογική. 
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του ΙΛΙΣΙΑ για να ερμηνεύσει τον Ρωσοεβραίο παλαιοπώλη GregorySolomon, την πηγή του κωμικού στο έργο, τον ρόλο που κινεί τα νήματα της δράσης. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Χρήστος Σαπουντζής ενσαρκώνουν τα δύο αδέλφια που συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους. Μαζί τους η ΡένιαΛουιζίδου στο ρόλο της γυναίκας, η οποία διεκδικεί τη ζωή της που τόσα χρόνια βρίσκεται σε αναμονή.
Τα χρήματα που θα προσφέρουμε ηλεκτρονικά, θα μετατραπούν αυτόματα σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.

 

Ημερίδα της Givmed

Πόσα κουτιά φαρμάκων έληξαν και πόσα δωρήθηκαν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο; Πως διαχειρίζεται ο Έλληνας τα ληγμένα φάρμακα και το οιικακό φαρμακείο του συνολικά; Πόσοι γνωρίζουν τι είναι οι πράσινοι κάδοι στα φαρμακεία; Ποια είναι η γνώμη και η στάση τους απέναντι στα κοινωνικά φαρμακεία;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα, τα οποία θα απασχολήσουν στην ημερίδα "Διαχείριση οικιακών φαρμάκων: "Ευκαιρίες προς αξιοποίηση" που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του GIVMED σε συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου και την υποστήριξη κεντρικών φορέων από τον χώρο του φαρμάκου όπως ο ΙΦΕΤ, ΕΕΜΕΤΥ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, 17:00 - 20:15, στην αίθουσα Αργυριάδη (Πανεπιστημίου 30, κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών)

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής ερευνάς για την διαχείριση των ληγμένων φαρμάκων και την στάση των Ελλήνων σχετικά με την δωρεά φαρμάκων. Παράλληλα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας σε σειρά κοινωφελών φορέων που διαχειρίζονται δωρεές φαρμάκων για τον τρόπο οργάνωσης, λειτουργίας καθώς και τις επιμέρους ανάγκες τους, η οποία υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα μετέχουν ως ομιλητές οι Δημήτρης Πανταζής (Διευθύνων σύμβουλος ΙΦΕΤ), Λευτέρης Θηραίος (Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών), Ζέφη Βοστιτσάνου (Διευθύντρια Επιστημονικών και Κυβερνητικών υποθέσεων ΣΦΕΕ), Μίλτος Αγιούμπ (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ), Λευτέρης Μαρίνος (Εκπρόσωπος ΟΣΦΕ), Κώστας Πάνος (Πρόεδρος ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ).

Την συζήτηση θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Σοφία Νέτα και Βασίλης Βενιζέλος.

Αναδάσωση στην Πάρνηθα

Αναδάσωση στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας διοργανώνεται για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Η αναδάσωση θα γίνει στις περιοχές που κάηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά τον Ιούνιο του 2007 και αναμένεται να φυτευτούν 1500 νέα έλατα.

Είναι μια συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, του Όλοι Μαζί Μπορούμε και του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης.

Θα λάβουν μέρος εκπαιδευμένοι εθελοντές που συμμετέχουν στις αναδασώσεις του εθνικού δρυμού οι οποίοι θα ειδοποιηθούν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου και εργαζόμενοι ελληνικών επιχειρήσεων.

Σημείο συνάντησης θα είναι η βάση του τελεφερίκ της Πάρνηθας στις 10 το πρωί.

Συστηματικές εθελοντικές αναδασώσεις στην Πάρνηθα έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2010. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί περισσότερα από 10.000 μικρά έλατα σε περιοχές της Πάρνηθας που καταστράφηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά τον Ιούνιο του 2007.

Οι εθελοντές θα φυτεύσουν νέα έλατα, σκαλίσουν το χώμα, θα λιπάνουν το έδαφος και θα τοποθετήσουν στηρίγματα υπό την επίβλεψη των δασολόγων του Φορέα Διαχείρισης.