• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Θεατρική παράσταση “Η Δασκάλα Με Τα Χρυσά Μάτια”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Θέατρο "Βέμπο" για τη παράσταση "Η Δασκάλα Με Τα Χρυσά Μάτια", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ.

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση...

«Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια» δημοσιεύτηκε σε μέρη στην εφημερίδα «Καθημερινή» την περίοδο 1931-1932 και κυκλοφόρησε ως αυτόνομο ολοκληρωμένο βιβλίο το 1933.

Στο επίκεντρο του συγγραφέα είναι μια απαγορευμένη ερωτική σχέση, με φόντο την κλειστή επαρχιακή ζωή στη Μυτιλήνη του Μεσοπολέμου. Ο έφεδρος ανθυπολοχαγός, Λεωνής Δρίβας (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), μετά την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής εκστρατείας, φτάνει στην πατρίδα του και συναντά τη νεαρή χήρα του αδελφικού του φίλου, Σαπφώ Βρανά (Λένα Παπαληγούρα). Μεταξύ των δύο πολύ ιδιαίτερων χαρακτήρων δημιουργείται ένα δυνατό πάθος, που έχει σαν εμπόδιο από τη μια την ενοχή απέναντι στον αδικοχαμένο νεκρό και από την άλλη τα ήθη της συντηρητικής κοινωνίας του νησιού.

Ο συγγραφέας ωθεί τους ήρωες του σε μια ακροβασία αισθημάτων, με βασικό μοχλό τη διαχρονική αντιπαράθεση της ανθρώπινης ύπαρξης ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει». Ο Μυριβήλης, βαθύς γνώστης της ψυχολογίας, στήνει ένα ερωτικό θρίλερ, όπου ο απών σύζυγος είναι παρών και το μεταφυσικό στοιχείο εναλλάσσεται με το ρεαλιστικό, σε αυτή τη μοιραία συνάντηση.

Διαποτισμένο με τις πικρές μνήμες των χαρακωμάτων και της εθνικής χρεοκοπίας της Μεγάλης Ιδέας, το μυθιστόρημα αναζητά λύση και διέξοδο για τους νέους ανθρώπους του μεσοπολέμου, που ατενίζουν το μέλλον το δικό τους και της πατρίδας τους με αβεβαιότητα και αγωνία.

Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.

Στο ρόλο του Δημάρχου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Συμμετέχουν αλφαβητικά: Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Βαγγέλης Κρανιώτης, Άννα Κωνσταντίνου, Πατρίκιος Κωστής, Βασίλης Λέμπερος, Ανδρέας Λόντου, Σταύρος Μερμήγκης, Αλεξία Μουστάκα, Ευφροσύνη Σακελλαρίου, Όλγα Σκιαδαρέση, Ντίνος Σπυρόπουλος, Αλμπέρτο Φάις.

Ο Σάκης Ρουβάς με το Όλοι Μαζί Μπορούμε στη δεντροφύτευση της Πεντέλης

Τη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ο Σάκης Ρουβάς δίνει το παρόν στη μεγάλη αναδάσωση στη Βορειοανατολική Πεντέλη.

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τους Δήμους της ανατολικής πλευράς της Πεντέλης διοργανώνουν δεντροφύτευση, όπου αναμένεται να φυτευτούν 5.000 μικρά δέντρα.

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε είναι το σημείο που ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2017.

Ο Σάκης Ρουβάς θα βρίσκεται εκεί, δίπλα στην προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αναδάσωση της Πεντέλης.

Επίσης, θα παραστεί και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα ενημερώσει τους παρόντες σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και τα μέτρα που προτείνει η ΕΕ.

Επιπλέον, στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν επτά (7) σχολεία της Αττικής.

Στην αναδάσωση θα παρίστανται ακόμα:

Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, προσφέροντας ζεστή φασολάδα και σαντουιτσάκια. To ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ, προσφέροντας κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, προσφέροντας χαλβά και ψωμί καθώς και η εταιρεία ΔΙΟΣ, η οποία θα προσφέρει νερά.

Σημείο συνάντησης: μπροστά στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος (Νταού Πεντέλης), στις 10 το πρωί.

Θα είμαστε όλοι εκεί.

Αναχώρησαν οι πρώτες προσφορές για την Αλβανία!

Σήμερα το πρωί αναχώρησαν για την Αλβανία οι πρώτες προσφορές που συγκεντρώθηκαν από τη δράση του "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ", σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη Περιφέρεια Αττικής.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που ανέλαβε αποκλειστικά τη μεταφορά των προσφορών στα Τίρανα, καθώς και τη Περιφέρεια Αττικής για τα είδη που προσέφερε.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο το κόσμο, του οποίου η αθρόα προέλευση ήταν συγκινητική και η βοήθεια που προσέφερε, απλόχερη και γενναιόδωρη.

Διπλή αναδάσωση στις 8 Δεκεμβρίου

Το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», θέλοντας να συμβάλλει στη ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, έχει θέσει ως στόχο να βοηθήσει περιοχές που έχει καταστραφεί από πυρκαγιές.

Η μακροχρόνια δράση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συνεχίζει δυναμικά και διοργανώνει:

τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, διπλή αναδάσωση στο Κοκκιναρά Κηφισιάς και στη Θεσσαλονίκη, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η περιοχή του Κοκκιναρά στη Κηφισιά είχε καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 καθώς και το καλοκαίρι του 2009. Στην αναδάσωση της Κυριακής αναμένεται να φυτευτούν 2.000 νέα μικρά δέντρα και σπόροι βελανιδιάς.

Για το ακριβές σημείο συνάντησης, πατήστε ΕΔΩ

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συνεισφορά των εθελοντών, των φορέων και των επιχειρήσεων, που μπορούν να λάβουν μέρος στη δράση της αναδάσωσης.

Πρόκειται για μία συλλογική δράση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», του Συνδέσμου για τη Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού και των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς.

Σημείο συνάντησης της δράσης είναι το τέρμα της οδού Ξενίας στην Κηφισιά στις 10.00 το πρωί.

Οι φορείς που θα λάβουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε πρόγραμμα, για να υιοθετήσουν την περιοχή που θα αναδασώσουν. Σημειώνεται πως θα γίνει οριοθέτηση του χώρου και ο κάθε φορέας θα αναλάβει τη φροντίδα των μικρών δέντρων τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Όσοι βρεθούν στη περιοχή Κοκκιναρά Κηφισιάς, θα γλυκαθούν με μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που προσφέρει το "ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ", καθώς επίσης, θα απολαύσουν χαλβά και φρέσκο ψωμί από τη Χαλβαδοποιία Μαραθώνος.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου διοργανώνεται αναδάσωση στη περιοχή Καρά Τεπέ, στο τέρμα της οδού Εμμανουήλ Παππά.

Στη συγκεκριμένη δράση προβλέπεται να φυτευτούν 2.000 καινούρια μικρά δέντρα.

Πρόκειται για μία ακόμα δράση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση αναδασώσεων Θεσσαλονίκης και εθελοντικές ομάδες.

Θεατρική παράσταση “ΟΔΥΣΣΕΙΑ”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ. στο "ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ", για τη παράσταση "ΟΔΥΣΣΕΙΑ", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ.

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

 

Λίγα λόγια για τη παράσταση...

Η Οδύσσεια θεωρείται σήμερα ο πιο χαρακτηριστικός και συμβολικός μύθος για την πορεία του ανθρώπου μέσα στον κόσμο. Πρόσφατα την τοποθέτησαν πρώτη ανάμεσα στις δέκα σημαντικότερες ιστορίες που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό. Ο Νόστος, ο γυρισμός στη γενέθλια γη, είναι αφορμή για ένα ταξίδι αυτογνωσίας, μέσα από τις περιπέτειες της ζωής. Το λέει άλλωστε πολύ γλαφυρά και ο Κωνσταντίνος Καβάφης στην περίφημη Ιθάκη του. Μπορεί όμως να τη δει κανείς και σαν ένα ανθρώπινο δράμα: η επιστροφή στην πατρίδα, μετά από ένα μακρόχρονο σκληρό πόλεμο, δεν είναι ποτέ κάτι απλό. Είναι γεμάτη δεινά και βάσανα.

Η Σοφία Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει παιδικές παραστάσεις που κέρδισαν τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων θεατών, υπογράφει τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες. Ο βραβευμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης ανέλαβε τη συγγραφή του διασκευασμένου κλασικού κειμένου. Ο Μανόλης Παντελιδάκης υπογράφει τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια. Ο Νίκος Σούλης με τα μοναδικό video art, έρχεται να ολοκληρώσει την φαντασμαγορική σκηνική σύνθεση. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Μιλτιάδη Παπαστάμου και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου.

Η παράσταση αυτή θέλει να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στα θαλασσινά μονοπάτια αυτού του παραμυθιού. Με έμμετρους μα και ελεύθερους στίχους που θυμίζουν το αρχαίο κείμενο, αλλά και την παράδοση των σπουδαίων μεταφράσεων του Ομήρου, παλιών και σύγχρονων, σε μια γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά. Με επεισόδια γεμάτα χιούμορ, ανατροπές και ενδιαφέρον. Με αξίες και ιδανικά, όπως η προσήλωση στο στόχο και η τόλμη για την πραγμάτωση κάθε καλού σχεδίου. Ο Οδυσσέας, ο διαχρονικός πολυμήχανος και θαρραλέος, που ξέρει παρά τις δυσκολίες να νικά. Ο Όμηρος, μια ζωντανή συναρπαστική προσωπικότητα που όχι μόνο αφηγείται αλλά και συμμετέχει διαρκώς, στήνοντας πολλές φορές την ίδια τη δράση.

 

Κείμενο: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης

Video art: Νίκος Σούλης

Μουσική: Μιλτιάδης Παπαστάμου

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Πρωταγωνιστούν Στέλιος Μάινας (Όμηρος) - Γιώργος Χριστοδούλου (Οδυσσέας)

Απολογισμός της δράσης του “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και για την Αλβανία”

Επιτυχία σημείωσε, σήμερα, η δράση του "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ", σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό τη συγκέντρωση προσφορών για την ανακούφιση των πληγέντων γειτόνων μας στην Αλβανία, από τον καταστρεπτικό σεισμό.

Η κινητοποίηση και η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα αυτής της δράσης ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα συγκινητική.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 200 τόνοι ρούχα, παπλώματα, σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, τρόφιμα και φάρμακα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το κόσμο που ήρθε στα 8 σημεία δράσης να προσφέρει και να συνεισφέρει σε αυτή τη προσπάθεια, όπως και τους Εθελοντές του "Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού", της Περιφέρειας Αττικής και του "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ", για τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι προσφορές θα έχουν μοιραστεί στος αποδέκτες γείτονες μας.

Τη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται η δράση του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και την Αλβανία

Αύριο, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρώι έως τις 3 το μεσημέρι, το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη Περιφέρεια Αττικής, συγκεντρώνουν:

κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, είδη ατομικής υγιεινής και είδη καθαριότητας.

Θερμή παράκληση, τα κλινοσκεπάσματα να είναι καθαρά, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα, ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και δε μπορούν να τα περιποιηθούν.

Τα σημεία δράσης, στα οποία θα συγκρεντρωθούν τα προαναφερθέντα αγαθά είναι τα εξής:

Στη Γλυφάδα, στην εκκλησία των Αγίου Κων/νου και Ελένης,

Στη Καλλιθέα, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου,

Στο Νέο Ψυχικό, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας,

Στην Αγία Παρασκευή, στην ομώνυμη εκκλησία,

Στη Νέα Ιωνία, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου,

Στη Νέα Σμύρνη, στην εκκλησία του Αγίου Σώστη,

Στους Αμπελοκήπους, στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας,

Στο Πειραιά, στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βοηθήσουμε τους πληγέντες γείτονες μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες...

« 1 2 3 4 5 »