• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Εκστρατεία αλληλεγγύης από τον ΣΚΑΪ με συγκέντρωση τροφίμων

 4.764.367 κιλά τροφίμων έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα μέσα από την προσπάθεια του «Όλοι Mαζί Μπορούμε» που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Μητροπόλεις της Ελλάδος και την υποστήριξη των supermarket όλης της χώρας.

Η εκστρατεία συλλογής τροφίμων, για την ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα με τα συσσίτια δίνονται και πακέτα αγάπης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η εκστρατεία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ξεκίνησε από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 και μέχρι σήμερα, από τις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές των supermarket, έχουν συγκεντρωθεί 4.095.675 κιλά τροφίμων από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Μητροπόλεις της Ελλάδας, και από τις Μητροπόλεις της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. 

Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, σε επιστολή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Η προσφορά του ΣΚΑΪ στον τομέα αυτόν είναι όντως μεγάλη και ουσιαστική. Δια τούτο σας εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες εμού, των Συνεργατών μου και παντός του Πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως, ιδιαίτερα βεβαίως των ενισχυμένων άπορων συνανθρώπων μας»

Ο Mητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Με αισθήματα ευγνωμοσύνης επικοινωνούμε δια τής παρούσης μαζί σας, επιθυμώντας να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία που από τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε ο Τηλεοπτικός σας Σταθμός, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Άγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος. Το σύνθημα «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ευαισθητοποίησε εκατοντάδες αδελφούς μας, που καθημερινά εναπόθεταν στους ειδικούς χώρους των σουπερ μάρκετ τις προσφορές τους, οι οποίες παραλαμβάνονταν με την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως και στη συνέχεια διοχετεύονταν στα 25 Ενοριακά Συσσίτια  Άπορων της Ιεράς μας Μητροπόλεως της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στα οποία σιτίζονται καθημερινά 1.700 άποροι, άνεργοι και άστεγοι συμπολίτες μας, θύματα της παρούσας οικονομικής κρίσης»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Εκ βάθους καρδιάς εκφράζομεν τας ευγνωμόνους ευχαριστίας μας προς το Ραδιοτηλεοπτικών σας Σταθμών ΣΚΑΪ, καθώς δια της πρωτοβουλίας υμών «Όλοι Mαζί Mπορούμε» σε συνεργασίαν μετα της Εκκλησίας της Ελλάδος, δώσατε την αφορμήν να ευαισθητοποιούν και δια μιαν ακόμη φοράν να αναδειχθούν τα αθάνατα αισθήματα αλληλεγγύης και αλληλοβοηθείας μεταξύ των συνανθρώπων μας, με αποτέλεσμα εκ της προσφοράς της αγαπώσης καρδιάς των να ενισχθώσιν 450 άπορες οικογένειες της Θεοσώστου επαρχίας μας, ήτις δεινώς πλήττεται εκ της βαθιάς οικονομικής υφέσεως. Από τον περασμένον Δεκέμβριον έως σήμερον διενεμήθησαν εις την περιοχήν της Αιγιαλείας 3.600 πακέτα τροφίμων από το καλάθι του ΣΚΑΪ και της Εκκλησίας μέσω της Τραπέζης Τροφίμων «ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», την οποίαν ιδρύσαμεν από τον Μάρτιον του 2008 συνεργαζόμενοι μετά του Δήμου Αιγιαλείας»

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Σας γνωρίζομεν ότι η ως άνω πρωτοβουλία συνεργεί τα μέγιστα εις την ενίσχυσιν των Φιλανθρωπικών δράσεων της Εκκλησίας γενικότερων αλλά και της Τοπικής μας Μητροπόλεως προς ανακούφισιν των εχόντων ανάγκην αδελφών μας, η βοήθεια αυτή ανακουφίζει πλέον των 3.000 αδελφών μας καθημερινώς»

Ο Μητροπολίτης Κρήτης Είρηναίος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Πρώτα άπ’όλα σας συγχαίρω για το θαυμαστόν έργο το οποίον ‘έχετε επιτελέσει και την βοήθεια την οποίαν έχετε προσφέρει στην Εκκλησία μας και εμάς»

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, σε επιστολή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Με πολλή χαρά έλαβα την επιστολή σας και σπεύδω να σας διαβεβαιώσω ότι η αγία προσπάθεια του Σταθμού σας έχει αποσπάσει τον γενικών έπαινο όλων. Μαζί σας και εδώ Εκκλησία κάνει ότι μπορεί κι ακόμα περισσότερο για την προσπάθεια αυτή. Ο θεός πλούσια να σας ευλογεί και ενδυναμώνει»

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Ελαβα την επιστολή με την πρόταση σας για την παροχή βοήθειας από τον σταθμό σας, ούτως ώστε μην σταματήσουν ούτε μια ημέρα  την λειτουργία τους τα συσσίτια της εκκλησίας το καλοκαίρι και σας ευχαριστώ και για την πρόταση. Σε σύσκεψη που είχαμε με τα Μέλη των φιλόπτωχων και των εθελοντών  της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που προσφέρουν εθελοντική εργασία στα συσσίτια, αποφασίστηκε η διαρκής λειτουργία τους και το ζήτημα διευθετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Οι άνθρωποι που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο από την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή στα φιλόπτωχα της Εκκλησίας, πολλά χρόνια τώρα, όχι μόνο σήμερα που υπάρχει κρίση, έχουν μεγάλη ευαισθησία στον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη και βρίσκουν λύσεις. Αυτονόητη τυγχάνει η υπενθυμίσει στους πιστούς των ενοριών μας για την συνεχή προσφορά τους σε υλικά αγαθά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, η οποία γίνεται μέσω των ιερέων και των συνεργατών τους»

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Kατόπιν της επιστολής σας και αφού προηγουμένως σας ευχαριστήσουμε εκ βαθέων δια την σημαντικότατη βοήθεια την όποια μας προσφέρατε μέσω τον εκπομπών του P/T σταθμού σας προς ενίσχυση δια προσφοράς τροφίμων υπέρ των δεινώς δοκιμαζόμενων υπό της οικονομικής κρίσεως η οποία μαστίζει την χώρα μας και γενικώς υπέρ τον ανέργων και των ενδεών αδελφών μας, σας γνωρίζομαι ότι τα συσσίτια τα οποία λειτουργούν εις την Μητροπολιτική μας περιφέρειας δεν θα λειτουργήσουν μόνον δι’ έναν μήνα, προκειμένου το εθελοντικών προσωπικών αυτών να αναπαυθεί επ’ ολίγον κάθε εβδομάδα όμως θα προφέρεται εις τους σιτιζομένους εις τα συσσίτια μας ξηρά τροφή η οποία θα παρασκευάζεται υπό τον ίδιων. Ως προς το θέμα του κοινωνικού φαρμακείου εάν και εφόσον βοηθηθούν με την προμήθεια φαρμάκων, δυνάμεθα να δημιουργήσωμεν τούτο τη βοήθεια σας εις τον Ιερόν Ναών Ζωοδόχου Πηγής Καλογραιζης, Νέας Ιωνίας.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύργου, σε επιστολή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά, εγώ προσωπικά αλλά και η ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία, για την προσφορά που λάβαμε σε τρόφιμα για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Η συνεργασία αυτή του ΣΚΑΪ με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, για τη συγκέντρωση τροφίμων, αποτελεί σημαντικότατη βοήθημα στην προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση της πείνας και τη στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Η ενέργεια αυτή με την συνεργασία της Δ/ντριας επικοινωνίας κα. Δώρα Γιαννακάκη, πραγματικά αποτέλεσε σημαντικότατο στήριγμα στον αγώνα που κάνουμε καθημερινά για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης των άπορων συμπολιτών μας. Ελπίζουμε η σημαντική αυτή στήριξη που μας προσφέρατε να συνεχιστεί και στο μέλλον»

Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται… Όλοι μαζί συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη για να μη μείνει ούτε ένας χωρίς τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό.

Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε;

Κάθε φορά που κάνουμε τις αγορές μας από τα συγκεκριμένα supermarkets, αφήνουμε την προσφορά μας σε τρόφιμα στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Σε κάθε αγορά μας από το super-market θυμόμαστε το συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται.

Είναι καλό να επιλέγουμε τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δε χρειάζονται ψυγείο. Κάθε μέρα οι άνθρωποι της Εκκλησίας, θα περνούν από τα συνεργαζόμενα supermarket και θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, τα οποία εσείς αφήσατε στις γωνιές του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Με αυτή μας την πράξη, όχι μόνο συντηρούμε τα συσσίτια της Εκκλησίας, αλλά βοηθάμε ώστε να σιτίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τις παρακάτω λίστες για να δείτε ποιο supermarket σας εξυπηρετεί.

H λίστα των supermarket:

    AB Βασιλόπουλος
    Bazaar
    Βερόπουλος
    Σούπερ Μάρκετ Βιδάλης
    Carrefour-Μαρινόπουλος
    Γαλαξίας
    Γέγος
    Δούκας
    Extra
    Επιλογή
    Ηπειρώτισσα
(Λεωφόρου Βάρης 32, Βούλα)
    Θανόπουλος
    Κανάκης
    Κρητικός
    Lidl
    Ok Markets
    Μασούτης
    Μπαλάσκας
    Market-In
    MyMarket
    Προμηθευτική
    Σκλαβενίτης
    Τερκενλής
    Υπερμάρκετ Σπανός

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μηνύματα υποστήριξης που λαμβάνει η εκκλησία και από τον απόδημο ελληνισμό, χαρακτηρίζοντας τα «ιδιαίτερα συγκινητικά».

Ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στο διαρκές φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας το οποίο εκτελείται με πίστη και αποτελεσματικότητα. Όπως είπε, «δουλειά του ΣΚΑΪ είναι να βοηθήσει να συντονιστούν η εκκλησία αλλά και οι πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:
youtube.com/oloimaziboroume
twitter.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume

http://youtu.be/cROtdVpbgcI