• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Συναυλίες της διεθνούς χορωδίας της Deutsche Welle και της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων

Η Διεθνής Χορωδία του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού Deutsche Welle θα συμπράξει με την Χορωδία του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξει τους σκοπούς του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για πρώτη φορά από τη Γερμανία.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα προσφερθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καλαβρύτων.

Οι συναυλίες θα γίνουν την Τετάρτη, 23.01.19, ώρα 20.00, στον Ναό Sankt Aposteln της Κολωνίας, την Πέμπτη, 24.01.19, ώρα 19.00 στο Ναό Namen-Jesu-Kirche της Βόννης και το Σάββατο, 26.01.19, ώρα 18.00 στο Ναό Jesus Christus του Βερολίνου.

Κανένας ίσως άλλος τόπος στην Ελλάδα δεν αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα και το συναισθηματικό βάρος στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο τα Καλάβρυτα. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, σε μια ακόμη πράξη αντιποίνων ο ναζιστικός στρατός κατοχής εκτέλεσε όλο τον ανδρικό πληθυσμό του χωριού από ηλικίας 14 χρόνων και έκαψε το χωριό. Η Διεθνής Χορωδία της Deutsche Welle ταξίδεψε στα Καλάβρυτα τον Οκτώβριο του 2016, όπου και έδωσε συναυλία, επισκέφθηκε το μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον Τόπο Εκτέλεσης και μίλησε με τον Δήμαρχο, αυτόπτες μάρτυρες, συγγενείς των θυμάτων και κατοίκους του χωριού. Τα μέλη της γερμανικής χορωδίας διαπίστωσαν πόσο λίγο γνωστή στη σημερινή γερμανική κοινή γνώμη είναι η σφαγή των Καλαβρύτων σε σχέση με σφαγές σε άλλες πόλεις, όπως στο Οραντούρ ή το Λίντιτσε.

Η σειρά συναυλιών για τα Καλάβρυτα σε Κολωνία, Βόννη και Βερολίνο είναι υψηλού συμβολισμού και αντικατοπτρίζει τη βούληση των μελών της Χορωδίας της DW να συμβάλουν, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στην υπόμνηση της θηριωδίας των Καλαβρύτων μέσα σε πνεύμα συμφιλίωσης και συνεργασίας των δύο λαών για την υπέρβαση του φριχτού κοινού παρελθόντος και των σημερινών προκαταλήψεων. Εξ ου και ο γενικός τίτλος των συναυλιών: «Μνημονεύουμε τα Καλάβρυτα-Τραγουδάμε για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση».

Κορυφαία στιγμή των συναυλιών θα είναι το «Ορατόριο για τα Καλάβρυτα» που συνέθεσε ο γερμανός συνθέτης Γκέρχαρντ Φόλκερτς και αφιέρωσε στην νέα γενιά Καλαβρυτινών. Οι χορωδίες επέλεξαν να τραγουδήσουν δύο χορωδιακά κομμάτια σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το «Θυμάμαι» και «Ειρήνη» σε στίχους Πάμπλο Νερούδα.

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1999 και αποτελείται από επαγγελματίες τραγουδιστές με σπουδές στο κλασσικό τραγούδι και πλούσια εμπειρία σε όλα τα είδη φωνητικής μουσικής. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι στην Αθήνα, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριό της είναι τεράστιο, από μεγάλα συμφωνικά έργα μέχρι έντεχνη και ελαφρά ελληνική μουσική. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της προσφορά, η χορωδία επιτελεί αξιόλογο κοινωνικό έργο με ειδικά επιλεγμένα προγράμματα φωνητικής μουσικής σε σχολεία, λέσχες φιλίας, γηροκομεία και απομακρυσμένες γειτονιές της πόλης, ενώ συχνά συμμετέχει σε εκδηλώσεις κοινωφελών και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Διευθυντής της ορχήστρας από την ίδρυσή της είναι ο Σταύρος Μπερής.

Η Διεθνής Χορωδία του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού Deutsche Welle ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια και έχει την έδρα της στη Βόννη. Ξεκίνησε ως χορωδία δημοσιογράφων εργαζομένων στο σταθμό από το γερμανικό και τα ξενόφωνα προγράμματά της. Σήμερα αποτελείται από 50 μέλη από 20 χώρες του κόσμου, που τραγουδούν με τις τοπικές ενδυμασίες των χωρών καταγωγής τους. Τη διεύθυνση της χορωδίας έχει η Μάγια Μπράουν. Στόχος των συναυλιών της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στη Γερμανία και το εξωτερικό είναι η συνεννόηση μεταξύ των λαών και οι πολιτιστικές ανταλλαγές μέσω της παγκόσμιας φωνής της μουσικής. Η χορωδία αντιλαμβάνεται την αποστολή της ως γεφυροποιός ανά τον κόσμο κατά το πρότυπο λειτουργίας της ίδιας της DW.

Οι συναυλίες γίνονται υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

Χορηγός επικοινωνίας το Ραδιόφωνο και η Τηλεόραση του ΣΚΑΙ με το οποίο η Ελληνική Σύνταξη της DW διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία.