• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” και η εταιρεία ΜΕΓΑ ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Γηροκομείου Αθηνών

Το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” συνεχίζει τη προσπάθεια του να ενισχύει ευπαθείς ομάδες, Φορείς και Συλλόγους που έχουν ανάγκη, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια του Γηροκομείου Αθηνών και απευθύνθηκε στην Ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ, η οποία παρασκευάζει προϊόντα ατομικής υγιεινής και πρόθυμα προσέφερε για τους σκοπούς του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, 167 κιβώτια με πάνες ακράτειας, υγρά μαντήλια, υποσέντονα και είδη ατομικής υγιεινής, στηρίζοντας έτσι τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου από το νέο κορωνοϊό. Τη Δευτέρα 6 Απριλίου έγινε η παράδοση των προϊόντων στο Γηροκομείο Αθηνών

Το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” δε σταματά να βοηθάει με τρόφιμα ευπαθείς ομάδες. Συνεχίστηκε και το μήνα αυτό, προσφέροντας σε 37 φορείς τρόφιμα αξίας 46.200 ευρώ.

Συνεχίζουμε να βοηθάμε όσους περνούν λίγο πιο δύσκολα από τους υπόλοιπους αυτό το καιρό…

Πράττουμε με αλληλεγγύη…


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
 

Ήρθε η στιγμή όπου οι εθελοντές μας θα δείξουν την πραγματική έννοια του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”!

Το σύστημα υγείας της χώρας μας δοκιμάζεται σκληρά αυτή την περίοδο. Το Υπουργείο Υγείας, μπροστά στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση αλλά και  την ραγδαία  εξέλιξη της νόσου στην Ευρώπη, έκρινε αναγκαία την παροχή υπηρεσιών στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές.

Σήμερα, απεύθυνε πρόσκληση να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους,  ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές,   συνταξιούχοι επιστημών υγείας ή και εθελοντές, που ανεξαρτήτως ειδίκευσης επιθυμούν να προσφέρουν  διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας

Ήρθε η στιγμή όπου οι εθελοντές και οι εθελόντριες μας θα δείξουν την πραγματική έννοια του "Όλοι Μαζί Μπορούμε"!

Το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" σας προσκαλεί να δείξετε προθυμία και να σπεύσετε να ενταχθείτε στις ομάδες των εθελοντών που θα πλαισιώσουν και θα υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το ethelontes.gov.gr

Γίνε εθελοντής για τη προστασία της Δημόσιας Υγείας...!

 


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
 

Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου στους Δήμους Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Λαυρεωτικής

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον γυναικείο πληθυσμό των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Λαυρεωτικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Λαυρεωτικής ξεκινά η 2η φάση εξετάσεων και επανελέγχου.

Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στην πόλη του Ξυλοκάστρου, στην πλατεία Αγίου Βλασίου. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και 27433.60254, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στο Δήμο Λαυρεωτικής, οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στο Δημοτικό Πάρκινγκ Κερατέας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00 με τον Δήμο Λαυρεωτικής στο τηλέφωνο 2299066456, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου. Οι γυναίκες ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους ταχυδρομικώς, με προσωπική επιστολή. Στις γυναίκες στις οποίες είναι απαραίτητος ο συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, με επιπλέον εξετάσεις. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή δενδροφύτευση στη Βορειοανατολική Πεντέλη

Τη Κυριακή 8 Μαρτίου, Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δήμο Πεντέλης, φύτευσαν στη περιοχή Νταού Πεντέλης, 2000 μικρά δέντρα.

Ευχαριστούμε τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», φορείς και επιχειρήσεις που έδωσαν το παρόν στη χθεσινή δενδροφύτευση, καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής και το Σύλλογο αποφοίτων του Campion School.

H χθεσινή δράση είχε ιδιαίτερη σημασία για το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Μία εθελόντρια επέλεξε να τιμήσει τη μνήμη του άντρα της, δενδροφυτεύοντας μαζί με φίλους και συγγενείς, αντί μνημόσυνου.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Χαλβαδοποιία Μαραθώνα που προσέφερε χαλβά στους παρευρισκόμενους και την Εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, που προσέφερε νερά στους συμμετέχοντες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με επιτυχία έκλεισε και ο 5ος εκπαιδευτικός κύκλος εκμάθησης υπολογιστών σε άτομα 3ης ηλικίας

Τη Πέμπτη 5 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εκμάθησης υπολογιστών σε άτομα 3ης ηλικίας.

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute και την εκπαιδευτική αρωγή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, προσέφερε τη δυνατότητα σε άτομα 3ης ηλικίας να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν 15 Δήμοι της Αττικής και παρακολούθησαν τα μαθήματα συνολικά 307 εκπαιδευόμενοι.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τη Κυριακή 8 Μαρτίου δενδροφυτεύουμε στη Βορειοανατολική Πεντέλη

Το "Όλοι Μαζί Μπορούμε", τη Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, δενδροφυτεύει στη Βορειοανατολική πλευρά της Πεντέλης, στη περιοχή Νταού Πεντέλης

Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δήμο Πεντέλης

Αναμένεται να φυτευτούν 5000 νέα μικρά δένδρα και θάμνοι

Η περιοχή που θα δενδροφυτευθεί έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1995 και του 2018 και δεν υπάρχει η δυνατότητα φυσικής αναδάσωσης. 

Το γενικό συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει το Δασαρχείο Πεντέλης.

Στη περιοχή έχει πραγματοποιηθεί μελέτη από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής

Στην αναδάσωση θα παρίστανται ακόμα, η εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, για να προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση στους συμμετέχοντες, και η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, που θα κεράσει χαλβά και ψωμί στους παρευρισκόμενους.

Σημείο Συνάντησης: Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στη περιοχή Νταού Πεντέλης. 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Θεατρική παράσταση “Μη το πεις ούτε του... Μπαμπά”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 20:00 στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ για τη παράσταση "Μη το πεις ούτε του... Μπαμπά", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση... 

Ο Φάνης είναι παντρεμένος με την Τζένη! Η Τζένη διατηρεί παράνομο δεσμό με τον Πωλ! Ο Πωλ έχει παράλληλη σχέση με τη Σούζη! Η Σούζη έχει παράνομο δεσμό με τον Φάνη! Έλα όμως που ο Φάνης και ο Πωλ είναι κολλητοί φίλοι, η Τζένη και η Σούζη είναι αδερφές και πρέπει να περάσουν όλοι μαζί ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι των γονιών τους! Αυτό που θα συμβεί εκεί… Μην το πεις ούτε του… Μπαμπά!

Διασκευή: Μάρκος Σεφερλής – Στέλιος Παπαδόπουλος.

Σκηνοθεσία: Μάρκος Σεφερλής.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Καπετάνιος, Έλενα Τσαβαλιά, Σταύρος Νικολαϊδης, Αρετή Ζαχαριάδου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Χριστιάνα Καρνέζη.

Το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ξεκινά η 2η φάση εξετάσεων στις γυναίκες που κατοικούν στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου. Οι εξετάσεις παρέχονται, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται, από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στο λιμάνι της Αρτέμιδος. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες με τον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος στο τηλέφωνο 2294088088 (εσωτ.200, 201) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στο Δήμο Κορινθίας, η ειδική αυτοκίνητη μονάδα βρίσκεται σταθμευμένη στην πόλη της Κορίνθου, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν α) Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και β) Πέμπτη και Παρασκευή στα τηλέφωνα 27413.62112-13,για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Επίσης, στο χώρο της σταθερής μονάδας του Ιδρύματος παρέχονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου). Η διεύθυνση είναι Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στην Αθήνα και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9:30 έως τις 15:30 στα τηλέφωνα 210: 3620831-32, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Εξετάσεις για τις εθελόντριες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Στο παραπάνω πρόγραμμα, 20 εθελόντριες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» κάθε μήνα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις, ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Θεατρική παράσταση “Ο Επιθεωρητής”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Κυριακή 1 Μαρτίου στις 19:00 στο Θέατρο ΑΛΦΑ για τη παράσταση "Ο Επιθεωρητής", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση... 

Σε μια επαρχιακή πόλη της Τσαρικής Ρωσίας, όλοι οι δημόσιοι διορισμένοι άρχοντες, χωρίς καμιά εξαίρεση, καταδυναστεύουν το λαό με απάτες, λαμογιές, και εκβιασμούς. Η ξαφνική εμφάνιση ενός κρατικού επιθεωρητή θα δημιουργήσει διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων και όλα αυτά σε μια σπαρταριστή κωμωδία - σάτιρα.

Αυτό που καθιστά το έργο αυτό μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, είναι το μεγαλείο των χαρακτήρων καθώς και η ευθύτητα με την οποία ο Γκόγκολ επιλέγει στο συγκεκριμένο έργο να καυτηριάσει την αυταρχικότητα και τη δουλοπρέπεια των δημοσίων αρχόντων στην κεντρική διοίκηση, στο Τσαρικό απολυταρχικό κράτος.

Ο ίδιος γράφει για τον επιθεωρητή: “Στον Επιθεωρητή μου επιδίωξα να συγκεντρώσω και να σατιρίσω μια για πάντα ό,τι σάπιο υπάρχει στη Ρωσία, όλες τις αδικίες που διαπράττονται, εκεί ακριβώς όπου θα είχαμε την αξίωση να βασιλεύει η απόλυτη δικαιοσύνη”.

Η Τσαρική γραφειοκρατία και η καταπίεση ενός ολόκληρου λαού, γίνονται η αφορμή για μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιάννης Στεφόπουλος, Θανάσης Βλαβιανός, Μυρτώ Γκόνη, Βασίλης Κουλακιώτης, Χριστίνα Μπρέκου