• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Με επιτυχία έκλεισε και ο 5ος εκπαιδευτικός κύκλος εκμάθησης υπολογιστών σε άτομα 3ης ηλικίας

Τη Πέμπτη 5 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εκμάθησης υπολογιστών σε άτομα 3ης ηλικίας.

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute και την εκπαιδευτική αρωγή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, προσέφερε τη δυνατότητα σε άτομα 3ης ηλικίας να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν 15 Δήμοι της Αττικής και παρακολούθησαν τα μαθήματα συνολικά 307 εκπαιδευόμενοι.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τη Κυριακή 8 Μαρτίου δενδροφυτεύουμε στη Βορειοανατολική Πεντέλη

Το "Όλοι Μαζί Μπορούμε", τη Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, δενδροφυτεύει στη Βορειοανατολική πλευρά της Πεντέλης, στη περιοχή Νταού Πεντέλης

Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δήμο Πεντέλης

Αναμένεται να φυτευτούν 5000 νέα μικρά δένδρα και θάμνοι

Η περιοχή που θα δενδροφυτευθεί έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1995 και του 2018 και δεν υπάρχει η δυνατότητα φυσικής αναδάσωσης. 

Το γενικό συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει το Δασαρχείο Πεντέλης.

Στη περιοχή έχει πραγματοποιηθεί μελέτη από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής

Στην αναδάσωση θα παρίστανται ακόμα, η εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, για να προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση στους συμμετέχοντες, και η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, που θα κεράσει χαλβά και ψωμί στους παρευρισκόμενους.

Σημείο Συνάντησης: Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στη περιοχή Νταού Πεντέλης. 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Θεατρική παράσταση “Μη το πεις ούτε του... Μπαμπά”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 20:00 στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ για τη παράσταση "Μη το πεις ούτε του... Μπαμπά", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση... 

Ο Φάνης είναι παντρεμένος με την Τζένη! Η Τζένη διατηρεί παράνομο δεσμό με τον Πωλ! Ο Πωλ έχει παράλληλη σχέση με τη Σούζη! Η Σούζη έχει παράνομο δεσμό με τον Φάνη! Έλα όμως που ο Φάνης και ο Πωλ είναι κολλητοί φίλοι, η Τζένη και η Σούζη είναι αδερφές και πρέπει να περάσουν όλοι μαζί ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι των γονιών τους! Αυτό που θα συμβεί εκεί… Μην το πεις ούτε του… Μπαμπά!

Διασκευή: Μάρκος Σεφερλής – Στέλιος Παπαδόπουλος.

Σκηνοθεσία: Μάρκος Σεφερλής.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Καπετάνιος, Έλενα Τσαβαλιά, Σταύρος Νικολαϊδης, Αρετή Ζαχαριάδου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Χριστιάνα Καρνέζη.

Το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ξεκινά η 2η φάση εξετάσεων στις γυναίκες που κατοικούν στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου. Οι εξετάσεις παρέχονται, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται, από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στο λιμάνι της Αρτέμιδος. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες με τον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος στο τηλέφωνο 2294088088 (εσωτ.200, 201) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στο Δήμο Κορινθίας, η ειδική αυτοκίνητη μονάδα βρίσκεται σταθμευμένη στην πόλη της Κορίνθου, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν α) Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και β) Πέμπτη και Παρασκευή στα τηλέφωνα 27413.62112-13,για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Επίσης, στο χώρο της σταθερής μονάδας του Ιδρύματος παρέχονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου). Η διεύθυνση είναι Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στην Αθήνα και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9:30 έως τις 15:30 στα τηλέφωνα 210: 3620831-32, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Εξετάσεις για τις εθελόντριες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Στο παραπάνω πρόγραμμα, 20 εθελόντριες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» κάθε μήνα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις, ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Θεατρική παράσταση “Ο Επιθεωρητής”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Κυριακή 1 Μαρτίου στις 19:00 στο Θέατρο ΑΛΦΑ για τη παράσταση "Ο Επιθεωρητής", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση... 

Σε μια επαρχιακή πόλη της Τσαρικής Ρωσίας, όλοι οι δημόσιοι διορισμένοι άρχοντες, χωρίς καμιά εξαίρεση, καταδυναστεύουν το λαό με απάτες, λαμογιές, και εκβιασμούς. Η ξαφνική εμφάνιση ενός κρατικού επιθεωρητή θα δημιουργήσει διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων και όλα αυτά σε μια σπαρταριστή κωμωδία - σάτιρα.

Αυτό που καθιστά το έργο αυτό μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, είναι το μεγαλείο των χαρακτήρων καθώς και η ευθύτητα με την οποία ο Γκόγκολ επιλέγει στο συγκεκριμένο έργο να καυτηριάσει την αυταρχικότητα και τη δουλοπρέπεια των δημοσίων αρχόντων στην κεντρική διοίκηση, στο Τσαρικό απολυταρχικό κράτος.

Ο ίδιος γράφει για τον επιθεωρητή: “Στον Επιθεωρητή μου επιδίωξα να συγκεντρώσω και να σατιρίσω μια για πάντα ό,τι σάπιο υπάρχει στη Ρωσία, όλες τις αδικίες που διαπράττονται, εκεί ακριβώς όπου θα είχαμε την αξίωση να βασιλεύει η απόλυτη δικαιοσύνη”.

Η Τσαρική γραφειοκρατία και η καταπίεση ενός ολόκληρου λαού, γίνονται η αφορμή για μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιάννης Στεφόπουλος, Θανάσης Βλαβιανός, Μυρτώ Γκόνη, Βασίλης Κουλακιώτης, Χριστίνα Μπρέκου

Τη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου δενδροφυτεύουμε στη Μαγούλα Αττικής

Το "ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" δενδροφυτεύει... Δυτικά!

Τη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, δενδροφυτεύουμε στη Μαγούλα Αττικής, μία από τις περιοχές όπου έγιναν οι καταστροφικές πλημμύρες τον Δεκέμβριου του 2017.

Η δράση πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας και στηρίζεται από το Ελληνικό ROTARY, το οποίο γιορτάζει τα 115 χρόνια από την ημέρα Ίδρυσης του Παγκόσμιου Δικτύου Εθελοντών του.

Αναμένεται να φυτευτούν 1500 μικρά δέντρα.

Στη δενδροφύτευση της Κυριακής, επίσης, θα συμμετάσχουν εθελοντικές ομάδες από το Δήμο Ελευσίνας, καθώς και από περιοχές του Θριασίου πεδίου.

Θα παρίστανται ακόμα, η εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, για να προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση στους συμμετέχοντες και το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ που θα προσφέρει σαντουιτσάκια.

Σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης του Δημοτικού γηπέδου Μαγούλας, επί της οδού Αγίας Ειρήνης. Πρόσβαση από την έξοδο 2 της Αττικής Οδού. 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Θεατρική παράσταση “Οι Τρεις Αδερφές”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 21:00 στο Θέατρο Βεάκη για τη παράσταση "Οι Τρεις Αδερφές", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση... 

Ο Τσέχωφ με το έργο του καταδεικνύει ένα σύστημα αδράνειας και απραξίας που παλεύει με τη λαχτάρα για ζωή. Μια κωμωδία της απελπισίας, που αποκαλύπτει την αδυναμία του ανθρώπινου όντος για ευτυχία, το ασύμπτωτο του έρωτα, και τον καλπασμόμιας νέας τάξης πραγμάτων που έρχεται να σαρώσει οτιδήποτε ξεπερασμένο και παρηκμασμένο. Τα πρόσωπα του έργου αναρωτιούνται για τη ζωή, για το νόημα, φαντασιώνονται τη Μόσχα, φιλοσοφούν για το μέλλον απολύτως αδύναμα να πράξουνστο παρόν. Ένας θίασος πρωταγωνιστών αναμετριέται με την δραματουργία του Τσέχωφ, σ’ ένα ασφυκτικόσύστημα αλληλεξάρτησης και ακινησίας, επιχειρώντας να συνθέσουν ανάγλυφα αυτήν την ευαίσθητη “κραυγή απελπισίας” για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η παράσταση επιχειρείμια εκνέου επίσκεψηστοέργο.Οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχωφ μεγάλες πια,ξαναβουτάνε σε ένα τοπίο μνήμης, σε μια ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Ένας οριοθετημένος χώρος όπου κατοικούνε αιώνια οι αναμνήσεις τους και ξεγλιστράνε όλα τα πρόσωπα που καθόρισαν τη μοίρα τους.Οι ήρωες του έργου ξαναέρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, με τον χρόνο και το πέρασμάτου και σε μια επαναδιαπραγμάτευση της στιγμής που τους οδήγησε στην οδύνη.

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης, η Υβόννη Μαλτέζου και ο ΔημήτρηςΠιατάς.

Τη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου δεντροφυτεύουμε στη Βορειοανατολική Πεντέλη

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, δεντροφυτεύει στη Βορειοανατολική πλευρά της Πεντέλης, στη περιοχή Νταού Πεντέλης.

Αναμένεται να φυτευτούν 5.000 νέα μικρά δέντρα και θάμνοι.

Η περιοχή που θα δεντροφυτευτεί, έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1995 και του 2018 και δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικής αναδάσωσης.

Η δράση διοργανώνεται από το Σύνδεσμο για τη Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και από τον Δήμο Πεντέλης.

Το γενικό συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει το Δασαρχείο Πεντέλης.

Η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής έχει πραγματοποιήσει μελέτη στη περιοχή που πρόκειται να αναδασωθεί.

Στην αναδάσωση θα παρίστανται ακόμα, η εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, για να προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση στους συμμετέχοντες, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ που θα προσφέρει σαντουιτσάκια και η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, που θα κεράσει χαλβά και ψωμί στους παρευρισκόμενους.

Σημείο Συνάντησης: Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στη περιοχή Νταού Πεντέλης.

Ώρα συνάντησης: 10 το πρωί.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή δεντροφύτευση στη Παλαιά Φώκαια

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, καθώς και με τη Πρεσβεία της Ιταλίας, υλοποίησαν τη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, δράση δενδροφύτευσης στο 60ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, απέναντι από τη νησίδα Πάτροκλος, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου του Aτμόπλοιου ORIA (SS ORIA), το οποίο μετέφερε Ιταλούς αιχμάλωτους στρατιώτες.

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα 4.100 θύματα του ναυαγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου των Καθολικών της Αθήνας π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου.

Μετά το πέρας του τελετουργικού ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και σύντομοι χαιρετισμοί.

Φυτεύτηκαν 4.100 ορθόκλαδα κυπαρίσσια, όσες οι και οι ψυχές που χάθηκαν στο ναυάγιο, για τα οποία προβλέπεται επταετής συνεχής και συστηματική φροντίδα περιποίησης, ποτισμάτων, προστασίας, συντήρησης ή τυχόν αντικατάστασης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Χαλβαδοποιία Μαραθώνα που προσέφερε χαλβά στους παρευρισκόμενους και την Εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, που προσέφερε νερά στους συμμετέχοντες.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ