• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή δεντροφύτευση στο Πλατάνι Αχαϊας

Σήμερα, το "'Ολοι Μαζί Μπορόυμε" σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, δεντροφύτευσε στη περιοχή Πλατάνι, κοντά στη Πάτρα.

Η περιοχή που αναδασώθηκε ανήκει στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, και φυτεύτηκαν πάνω από 1000 νέα δεντράκια.

Το συντονισμό της δράσης ανέλαβε το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενώ το κεντρικό της σύνθημα ήταν "Δεντροφύτευση. Ασπίδα για τη κλιματική αλλαγή".

Στη δεντροφύτευση έλαβαν μέρος διάφορες σχολικές μονάδες, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 680 μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.

Τα σχολεία που έσωσαν το παρόν, ήταν:

το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών,

το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών,

το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου,

το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πάτρας,

το Αρσάκειο Λύκειο Πάτρας,

το 8ο ΓΕΛ Πάτρας,

το ΓΕΛ Παραλίας Πατρών,

το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας,

το 1ο Ε.Κ Πάτρας,

το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πάτρας,

το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Πάτρας και

το 18ο Γυμνάσιο Πάτρας.

 

Για τη σημερινή δράση, συνεργαστήκαμε επίσης και με το ΣΚΑΙ ΠΑΤΡΑΣ 89,4.

Η ένωση “Μαζί Για Το Παιδί” τίμησε την αρωγή του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”

Το Σεπτέμβριο του 2019, την ημέρα της μεγάλης συναυλίας του "Όλοι Μαζί Μπορούμε", έφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης την επόμενη μέρα, θα έδινε συναυλία στο Ηρώδειο, για να ενισχύσει τους σκοπούς της ένωσης "Μαζί Για Το Παιδί".

Το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" θέλοντας να αναπληρώσει μέρος των εσόδων της συναυλίας που ματαιώθηκε, προσέφερε το ποσό των 30.000 ευρώ στην Ένωση "Μαζί Για Το Παιδί".

Σήμερα, το "Μαζί Για Το Παιδί" τίμησε το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" για την ευγενική προσφορά του.

Τη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου δεντροφυτεύουμε στη περιοχή Πλατάνι Αχαϊας

Με δεντροφύτευση στην περιοχή Πλατάνι Αχαϊας συνεχίζονται την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου οι δράσεις του "'Ολοι Μαζί Μπορούμε".

Η δεντροφύτευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας και τον συντονισμό έχει αναλάβει το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Η περιοχή δεντροφύτευσης ανήκει στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.

Αναμένεται να φυτευτούν 1000 νέα δέντρα που είναι προσφορά του Δασαρχείου Πατρών.

Το κεντρικό σύνθημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αχαϊας είναι «ένα δέντρο για το κλίμα». Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές πρόκεται να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.

Σημείο συνάντησης: Αρσάκεια Σχολεία Πάτρας, στην περιοχή Πλατάνι Αχαϊας, στις 10 το πρωί.

Ο Σάκης Ρουβάς έδωσε το παρόν στη δεντροφύτευση του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, τη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Ο Σάκης Ρουβάς για μία ακόμη φορά παραβρέθηκε και συνέβαλε στη μεγάλη μαθητική δεντροφύτευση που διοργάνωσε το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ενθουσίασε τα παιδιά, τους έδειξε πως γίνεται η σωστή δενδροφύτευση και τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις.

Η δεντροφύτευση της περασμένης Παρασκευής στη Βορειοανατολική Πεντέλη, έγινε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τους Δήμους της ανατολικής πλευράς της Πεντέλης και φύτεψαν χιλιάδες μικρά δέντρα και σπόρους βελανιδιάς.

Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν επίσης, τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ιόνιος Σχολή», τα Εκπαιδευτήρια «Δούκα», τα Ιδιωτικά Σχολεία «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», το Ιδιωτικό Διεθνές Σχολείο «Campion School» και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.

Τέλος, ευχαριστούμε την εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό που πηγάζει από τον Όλυμπο, και προσέφερε την κατάλληλη ενυδάτωση στους συμμετέχοντες, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ που προσέφερε σαντουιτσάκια και τη Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, που κέρασε χαλβά και ψωμί τους παρευρισκόμενους.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ξεκινά ο 5ος εκπαιδευτικός κύκλος εκμάθησης υπολογιστών σε άτομα 3ης ηλικίας

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας - CSI Institute, με την εκπαιδευτική αρωγή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα τρίτης ηλικίας να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Έχοντας ήδη προσφέρει τη δυνατότητα εκμάθησης υπολογιστών σε 1613 άτομα 3ης ηλικίας, διοργανώνεται ο 5ος εκπαιδευτικός κύκλος που ξεκινά τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2020.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν είναι:

Αγίας Βαρβάρας: 210 5690075

Αγίου Δημητρίου: 210 9936085

Αιγάλεω: 210 5697900

Βάρης /Βούλας /Βουλιαγμένης: 213 2019920

Βριλησσίων: 213 2050501

Γλυφάδας: 210 8943800

Ελευσίνας: 213 1601413

Ελληνικού / Αργυρούπολης: 213 2018781

Ιλίου: 210 2620001

Καλλιθέας: 210 9522414 (08:00 - 10:00)

Κηφισιάς: 210 8013820 (09:00 - 13:00)

Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: 210 4838374

Παλαιού Φαλήρου: 210 9815323

Παπάγου – Χολαργού: 213 2002893

Περιστερίου: 210 5777102

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

CSI Institute

Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Ο Σάκης Ρουβάς με το Όλοι Μαζί Μπορούμε στη δεντροφύτευση της Πεντέλης

Τη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ο Σάκης Ρουβάς δίνει το παρόν στη μεγάλη αναδάσωση στη Βορειοανατολική Πεντέλη.

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τους Δήμους της ανατολικής πλευράς της Πεντέλης διοργανώνουν δεντροφύτευση, όπου αναμένεται να φυτευτούν σπόροι και μικρά δέντρα βελανιδιάς.

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε είναι το σημείο που ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά το 2018.

Ο Σάκης Ρουβάς θα βρίσκεται εκεί, δίπλα στην προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αναδάσωση της Πεντέλης.

Επιπλέον, στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν, τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ιόνιος Σχολή», τα Εκπαιδευτήρια «Δούκα», τα Ιδιωτικά Σχολεία «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», το Ιδιωτικό Διεθνές Σχολείο «Campion School» και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.

Στην αναδάσωση θα παρίστανται ακόμα, η εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό που πηγάζει από τον Όλυμπο, για να προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση στους συμμετέχοντες, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ που θα προσφέρει σαντουιτσάκια και η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, που θα κεράσει χαλβά και ψωμί στους παρευρισκόμενους.

Σημείο συνάντησης: μπροστά στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος (Νταού Πεντέλης), στις 10 το πρωί.

 

Θα είμαστε όλοι εκεί.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στο Δήμο Κορινθίας

Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου παρέχει το "Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας" και το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" μετά από αιτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου και του Δήμου Κορινθίας, τα οποία έγιναν αποδεκτά.

Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στην πόλη της Κορίνθου, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν α) Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και β) Πέμπτη και Παρασκευή στα τηλέφωνα 27413.62112-13,για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου. Στις γυναίκες στις οποίες είναι απαραίτητος O συμπληρωματικός έλεγχος αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος με επιπλέον εξετάσεις. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Μετά την ολοκλήρωση του Δήμου Κορινθίων, και μετά από αιτήματα των υπολοίπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τα οποία ήδη έχουν συγκεντρωθεί και έχουν γίνει αποδεκτά από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, η μονάδα θα μεταβεί σε επόμενο Δήμο της Π.Ε. ούτως ώστε σταδιακά να ολοκληρωθεί ο πληθυσμιακός έλεγχος ολοκλήρου του γυναικείου πληθυσμού της Π.Ε.Κορινθίας.

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος

Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχει το "Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας" και το "Όλοι Μαζί Μπορούμε", μετά από αίτημα του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Ξεκινά για δεύτερη φορά (2η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στο λιμάνι της Αρτέμιδας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες με τον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδας στο τηλέφωνο 2294088088 (εσωτ.200, 201) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Στις μαστογραφίες γίνεται διάγνωση χωριστά από δύο ακτινολόγους και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο. Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Δεντροφύτευση τη Κυριακή 19 Ιανουαρίου στη περιοχή του Νέου Βουτζά

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συνεχίζει και τη νέα χρονιά και διοργανώνει:

Τη Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, δεντροφύτευση στη περιοχή του Νέου Βουτζά, του Δήμου Μαραθώνα.

Πρόκειται για μία συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», της νέας περιβαλλοντικής ομάδας «We 4 All» και του Δήμου Μαραθώνα.

Η περιοχή είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2018 και αναμένεται να φυτευτούν 1000 μικρά δέντρα.

Σημείο συνάντησης: το τέρμα της οδού Αγίου Ιωάννου.