• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Θεατρική παράσταση “TERROR”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και τη Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 21:00 στο Θέατρο ΑΘΗΝΩΝ για τη παράσταση "TERROR", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ.

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση...

Το συμβάν. Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας - Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν ζωντανά 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και σηκώνει δυο μαχητικά αεροσκάφη για να παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής και να περιμένουν οδηγίες.

Η δίκη. Βρισκόμαστε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται φορώντας στολή της πολεμικής αεροπορίας. Κατηγορείται για τον θάνατο και των 164 επιβατών, μετά από εκτόξευση ρουκέτας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του υπό ομηρία αεροσκάφους και η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με πρωτοβουλία του ίδιου και όχι κατόπιν εντολής ανωτέρου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου εισέρχεται στην αίθουσα και απευθύνεται κατευθείαν στο κοινό. Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία. Ξεκινά η παράσταση.

Τα διλήμματα. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε έναν απλό εκπρόσωπο του γερμανικού κράτους να σκοτώσει τους λίγους για να σωθούν οι πολλοί; Διαθέτει το δικαστήριο τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να μπορέσει να κρίνει δίκαια τη συνειδητή του απόφαση να αυτενεργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο; Ποιος κώδικας τιμής και ποια αίσθηση δικαιοσύνης τού όπλισε το χέρι; Ποιος αποφασίζει ότι το λεγόμενο «μη χείρον βέλτιστον» αποτελεί το μέτρο της ηθικής μας; Τι είναι δίκαιο; Και τι άδικο; Εθνικός ήρωας ή δολοφονικός αλαζόνας; Οι αριθμοί, οι συσχετισμοί, οι υπολογισμοί και το ζύγισμα των ανθρώπινων ψυχών αιωρούνται για ώρα πάνω από την αίθουσα του δικαστηρίου κυριεύοντας τις σκέψεις όλων. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται. Ο λόγος τώρα στους ενόρκους για την τελική ψηφοφορία. Για την τελική ετυμηγορία.

Η απόφαση. Οι θεατές της παράστασης έχουν τον λόγο. Αυτοί είναι οι ένορκοι της δίκης που μόλις παρακολούθησαν, αυτοί καλούνται και να απαντήσουν στα ηθικά διλήμματά της. Αυτοί θα κρίνουν αν ο κατηγορούμενος είναι αθώος ή ένοχος. Άραγε, θα αποφασίσουν ως υποψήφιοι θύτες ή ως υποψήφια θύματα; Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου | Μετάφραση: Ευαγγελία Α. Νάνου | Διασκευή: Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Ανταλόπουλος, Στέλιος Δημόπουλος, Βάσω Καβαλιεράτου, Νάνσυ Μπούκλη, Βασίλης Παλαιολόγος και Γιάννης Στεφόπουλος.

Θεατρική παράσταση “Ξενοδοχείον ο Παράδεισος”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00 στο ALHAMBRA ART THEATRE για τη παράσταση "Ξενοδοχείον ο Παράδεισος", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ.

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση...

«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος», στο Παρίσι της Μπέλ Επόκ. Οι ήρωές μας δύο ζευγάρια, συνέταιροι και φίλοι … ανικανοποίητοι σύζυγοι που καταφεύγουν σε ένα «ξενοδοχείο παράνομων συναντήσεων» για να εκδικηθούν τα ταίρια τους....

Από τη μια, οι Πινγκλέτ: µετρούν 20 χρόνια γάμου και περίπου άλλα τόσα ανυπόκριτης κούρασης σε βαθμό αηδίας. Ο εργολάβος Μπενουά Πινγκλέτ καταπιέζεται, συνθλίβεται, από την Ανζελίκ, τη δύστροπη σύζυγό του, μία μέγαιρα που τον έχει ευνουχίσει και που δεν έχει τίποτε το αγγελικό.

Από την άλλη, οι Παλιαρντέν: αυτοί είναι παντρεμένοι 15 χρόνια και σε αυτή την συζυγική σχέση το πάθος δεν είχε διάρκεια. Ο κύριος παραμελεί την κυρία. Εκείνη, ανικανοποίητη και πικαρισμένη από την αδιαφορία του συζύγου της, πείθεται από το συνεταίρο και φίλο τους να ενδώσει στη μοιχεία για να δώσει ένα παραδειγματικό μάθημα στο αδιάφορο έτερο της ήμισυ.

Γύρω από αυτήν την απολαυστική τετράδα, κινούνται ένας επαρχιώτης δικηγόρος, βραδύγλωσσος και κολλιτσίδα, φορτωμένος με τις τρεις καθόλου συμπαθητικές κορούλες του που μόλις έχουν βγει από το μοναστήρι, ένας ανιψιός ακόμη παρθένος, και μία καθόλου ντροπαλή υπηρέτρια.

Όλοι αυτοί θα βρεθούν, στην οδό Προβηγκίας, αριθμός 220, σε ένα ξενοδοχείο «ειδικό για παντρεμένους κατά ζεύγος, κατά μόνας ή κατά ομάδας».

Σε όποια κατεύθυνση όμως και να στραφούν οι ήρωες στο ξενοδοχείο αυτό, που εγγυάται στα παράνομα ζευγάρια «ασφάλεια και διακριτικότητα», όποια σκάλα κι αν ανέβουν, σε όποιο δωμάτιο και να μπουν, πάντοτε βρίσκουν μπροστά τους ανθρώπους που δεν θέλουν να συναντήσουν και που τους φράζουν κάθε διέξοδο. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου και η …..ιδιαίτερη αδελφή του, ένας αστυνομικός επιθεωρητής που καραδοκεί να ξεσκεπάσει την αμαρτία, όλοι συνθέτουν το σκηνικό της θεοπάλαβης αυτής φάρσας.

Πρωταγωνιστούν: Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάσια Παναγοπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Κώστας Φλωκατούλας, Τζένη Διαγούπη, Βασίλης Κούκουρας, Χρύσα Κλούβα, Παναγιώτης Καρμάτης, Νένα Δρογγίτη, Ηλιάνα Καλυμνάκη, Μαρίνα Μάλλιου και ο Παντελής Καναράκης.

Θεατρική παράσταση “ΤΖΟΡΝΤΑΝ”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00 στο ALHAMBRA ART THEATRE για τη παράσταση "ΤΖΟΡΝΤΑΝ", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ.

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση...

Η Σίρλεϋ, μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια με ένα πατέρα βάναυσο που κακοποιούσε τη μητέρα της. Λίγο μετά την εφηβεία της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϋ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να πατήσει στα μονοπάτια του πατέρα της και να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες για να του προσφέρουν ηδονή.

Η Σίρλεϋ μέσα απ’όλες τις αντιξοότητες, φέρνει στον κόσμο τον γιό τους Τζόρνταν, άλλα ο σύντροφός/εραστής της την εγκαταλείπει, για να επιστρέψει δύο χρόνια μετά μαζί με την Πρόνοια και την μέλλουσα γυναίκα του και να την κατηγορήσει ώς ηθικά επιλήψιμη και ανίκανη να μεγαλώσει τον γιό τους, με σκοπό να την χωρίσουν από το παιδί της. Μπροστά στο αδιέξοδο και στην πεποίθησή της πως δε μπορεί να ζήσει χωρίς τον Τζόρνταν κι ούτε ο Τζόρνταν χωρίς εκείνη, η Σίρλεϋ πνίγει το μωρό της και κάνει μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας. Η Σίρλεϋ κατηγορείται για την δολοφονία του παιδιού της και οδηγείται στη φυλακή, στην πτέρυγα των ψυχοπαθών, όπου προσπαθεί ξανά και ξανά να τερματίσει τη ζωή της. Ευθύνεται, πράγματι, για τον φόνο; Μπορεί, στ’ αλήθεια, να σκοτώσει η αγάπη; Ή είναι, αυτή, από μόνη της, το σημαντικότερο ελαφρυντικό; Στην αίθουσα αναμονής του δικαστηρίου περιμένει την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων και θυμάται πώς έφτασε μέχρι εκεί…..

«Κοίτα, Τζόρνταν, αυτό είναι φως. Ο Θεός μάς χαμογελάει.»

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αϊβάζης.

Ερμηνεία: Μαρία Κορινθίου.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουμε δώρα και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τα παιδικά όνειρα πραγματικότητα...

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, συγκεντρώνουμε δώρα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ό,τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί.

Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σας περιμένουμε:

Στη Καλλιθέα, μπροστά από το Δημαρχείο. Τα δώρα θα τα παραλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και το Εθνικό Πρότυπο Νηπιοτροφείο.

Στη Γλυφάδα στο εμπορικό κέντρο GALLERIA. Τα δώρα θα τα παραλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη».

Στο εμπορικό κέντρο AVENUE, επί της λεωφόρου Κηφισίας . Τα δώρα θα τα παραλάβει η «Κιβωτός του Κόσμου».

Στο Μαρούσι, στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Τα δώρα θα τα παραλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στον Άγιο Δημήτριο, στο εμπορικό κέντρο ATHENS METRO MALL. Τα δώρα θα τα παραλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και η «Παιδόπολη – Άγιος Ανδρέας».

Στη Νίκαια, στο Δημαρχείο Νίκαιας. Τα δώρα θα τα παραλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και το «Χατζηκυριάκειο» Ίδρυμα.

Φέτος τις Γιορτές να μην αφήσουμε κανένα παιδί παραπονεμένο...

Διοργάνωση δράσης του “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ρόδου

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ", σε συνεργασία με τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, συγκεντρώνουν:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας και Φαρμακευτικά είδη.

Το σημείο δράσης, στο οποίο θα συγκεντρωθούν τα αγαθά είναι το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Παντελεήμονα, στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Τα τρόφιμα και τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στη «Δομή Παροχής Συσσιτίου και στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ρόδου» του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου.

Το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και ο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ» σας καλούν να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες του νησιού.

Δεύτερη αποστολή προσφορών προς τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αποστολή των προσφορών, που ο κόσμος γενναιόδωρα έδωσε, για να ανακουφίσει τους σεισμοπαθείς γείτονες μας.

Ο όγκος των προσφορών ξεπέρασε τους 200 τόνους. Μετά τη συγκέντρωση, αναχώρησε αμέσως το πρώτο κύμα βοήθειας και παρεδόθη τη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Η δεύτερη αποστολή αναχώρησε σήμερα, στην οποία προστέθηκαν 50 στρώματα και είδη ιματισμού, ευγενική δωρεά του Ξενοδοχείου Χανδρής ΕΛΛΑΣ.

Αναμένεται αύριο η παράδοση των υπολοίπων προσφορών στο τελικό προορισμό τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κόσμο που απλόχερα βοήθησε στη συγκέντρωση όλων αυτών των αγαθών, και όλους όσους συμμετείχαν στη δράση.

Με επιτυχία πραγματοποιηθήκε η σημερινή δεντροφύτευση στη Βορειοανατολική Πεντέλη

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τους Δήμους της ανατολικής πλευράς της Πεντέλης, φύτεψαν χιλιάδες μικρά δέντρα και σπόρους βελανιδιάς.

Ευχαριστούμε το σχολείο "Νέα Γενιά Ζηρίδη", τα Εκπαιδευτήρια "Κωστέα - Γείτονα", την Ελληνογαλλική σχολή "Jeanne d'Arc", το 1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Παμμακάριστου και το 5ο Δημοτικό σχολείο Πεντέλης, για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση.

Ο Σάκης Ρουβάς για μία ακόμη φορά παραβρέθηκε και συνέβαλε στη δράση του "Όλοι Μαζί Μπορούμε", ενθουσίασε τα παιδιά, τους έδειξε πως γίνεται η σωστή δενδροφύτευση και τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις.

Παραβρέθηκαν, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χατζηδάκης Κωστής, ο οποίος έδωσε το έναυσμα της δεντροφύτευσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αυγερινός Αθανάσιος και η Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, πρόσφερε ζεστή φασολάδα και σαντουιτσάκια, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ κέρασε κουραμπιέδες και μελομακάρονα, η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, πρόσφερε χαλβά και ψωμί, καθώς και η εταιρεία ΔΙΟΣ, που έδωσε νεράκια στους παρευρισκόμενους.

Θεατρική παράσταση “HAPPY BIRTHDAY ΕΛΛΑΣ”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο "ΑΘΗΝΑ" για τη παράσταση "HAPPY BIRTHDAY ΕΛΛΑΣ", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ.

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση...

Ο Γιάννης Ζουγανέλης υποδέχεται την καλλιτεχνικά ακούραστη Ζωζώ Σαπουντζάκη σε μια πρωτότυπη, ζωντανή, μουσική παράσταση για το θέατρο "Αθηνά", μαζί με μια δυνατή ομάδα!

Τίτλος της "Happy Birthday ΕΛΛΑΣ". Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με εορταστικό χαρακτήρα για την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής μας ...Ασυναρτησίας! Η πραγματική ταυτότητα του 'Έλληνα δοσμένη μέσα από γέλιο, μουσική, χορό, τραγούδι αλλά και... βαθιά ψυχή. Με ήρωες, τους «Ελληναράδες» διακοσίων ολόκληρων ετών, αποκαΐδια μιας εικονικής πραγματικότητας.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χατζής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Ερμόλαος Ματθαίου, Βασίλης Γιακουμάρος, Τάνια Ρόκκα, Γιώργος Μπούμπας και η Σοφία Κουρτίδου.

Θεατρική παράσταση “Η Δασκάλα Με Τα Χρυσά Μάτια”

Το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ανοίγει την αυλαία του και σας καλεί τη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Θέατρο "Βέμπο" για τη παράσταση "Η Δασκάλα Με Τα Χρυσά Μάτια", με μόνο αντίτιμο την ηλεκτρονική προσφορά των 7 ευρώ.

Για κρατήσεις εισητηρίων, πατήστε ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη παράσταση...

«Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια» δημοσιεύτηκε σε μέρη στην εφημερίδα «Καθημερινή» την περίοδο 1931-1932 και κυκλοφόρησε ως αυτόνομο ολοκληρωμένο βιβλίο το 1933.

Στο επίκεντρο του συγγραφέα είναι μια απαγορευμένη ερωτική σχέση, με φόντο την κλειστή επαρχιακή ζωή στη Μυτιλήνη του Μεσοπολέμου. Ο έφεδρος ανθυπολοχαγός, Λεωνής Δρίβας (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), μετά την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής εκστρατείας, φτάνει στην πατρίδα του και συναντά τη νεαρή χήρα του αδελφικού του φίλου, Σαπφώ Βρανά (Λένα Παπαληγούρα). Μεταξύ των δύο πολύ ιδιαίτερων χαρακτήρων δημιουργείται ένα δυνατό πάθος, που έχει σαν εμπόδιο από τη μια την ενοχή απέναντι στον αδικοχαμένο νεκρό και από την άλλη τα ήθη της συντηρητικής κοινωνίας του νησιού.

Ο συγγραφέας ωθεί τους ήρωες του σε μια ακροβασία αισθημάτων, με βασικό μοχλό τη διαχρονική αντιπαράθεση της ανθρώπινης ύπαρξης ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει». Ο Μυριβήλης, βαθύς γνώστης της ψυχολογίας, στήνει ένα ερωτικό θρίλερ, όπου ο απών σύζυγος είναι παρών και το μεταφυσικό στοιχείο εναλλάσσεται με το ρεαλιστικό, σε αυτή τη μοιραία συνάντηση.

Διαποτισμένο με τις πικρές μνήμες των χαρακωμάτων και της εθνικής χρεοκοπίας της Μεγάλης Ιδέας, το μυθιστόρημα αναζητά λύση και διέξοδο για τους νέους ανθρώπους του μεσοπολέμου, που ατενίζουν το μέλλον το δικό τους και της πατρίδας τους με αβεβαιότητα και αγωνία.

Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.

Στο ρόλο του Δημάρχου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Συμμετέχουν αλφαβητικά: Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Βαγγέλης Κρανιώτης, Άννα Κωνσταντίνου, Πατρίκιος Κωστής, Βασίλης Λέμπερος, Ανδρέας Λόντου, Σταύρος Μερμήγκης, Αλεξία Μουστάκα, Ευφροσύνη Σακελλαρίου, Όλγα Σκιαδαρέση, Ντίνος Σπυρόπουλος, Αλμπέρτο Φάις.