• society actions

  Έχoυμε συγκεντρώσει 6.000.000 κιλά τροφίμων!

 • education actions

  Δόθηκαν πανελλαδικά 10.500 υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς

 • health actions

  Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 2.000.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό!

 • environment actions

  2013 & 2014 δηλώσαν συμμετοχή 580 εθελοντές δασοπροστασίας

 • environment actions

  Φυτέψαμε 2.800.700 από το 1989 που ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις δράσεις

Τη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου δεντροφυτεύουμε στη Βορειοανατολική Πεντέλη

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, δεντροφυτεύει στη Βορειοανατολική πλευρά της Πεντέλης, στη περιοχή Νταού Πεντέλης.

Αναμένεται να φυτευτούν 5.000 νέα μικρά δέντρα και θάμνοι.

Η περιοχή που θα δεντροφυτευτεί, έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1995 και του 2018 και δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικής αναδάσωσης.

Η δράση διοργανώνεται από το Σύνδεσμο για τη Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και από τον Δήμο Πεντέλης.

Το γενικό συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει το Δασαρχείο Πεντέλης.

Η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής έχει πραγματοποιήσει μελέτη στη περιοχή που πρόκειται να αναδασωθεί.

Στην αναδάσωση θα παρίστανται ακόμα, η εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, για να προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση στους συμμετέχοντες, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ που θα προσφέρει σαντουιτσάκια και η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, που θα κεράσει χαλβά και ψωμί στους παρευρισκόμενους.

Σημείο Συνάντησης: Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στη περιοχή Νταού Πεντέλης.

Ώρα συνάντησης: 10 το πρωί.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή δεντροφύτευση στη Παλαιά Φώκαια

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, καθώς και με τη Πρεσβεία της Ιταλίας, υλοποίησαν τη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, δράση δενδροφύτευσης στο 60ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, απέναντι από τη νησίδα Πάτροκλος, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου του Aτμόπλοιου ORIA (SS ORIA), το οποίο μετέφερε Ιταλούς αιχμάλωτους στρατιώτες.

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα 4.100 θύματα του ναυαγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου των Καθολικών της Αθήνας π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου.

Μετά το πέρας του τελετουργικού ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και σύντομοι χαιρετισμοί.

Φυτεύτηκαν 4.100 ορθόκλαδα κυπαρίσσια, όσες οι και οι ψυχές που χάθηκαν στο ναυάγιο, για τα οποία προβλέπεται επταετής συνεχής και συστηματική φροντίδα περιποίησης, ποτισμάτων, προστασίας, συντήρησης ή τυχόν αντικατάστασης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Χαλβαδοποιία Μαραθώνα που προσέφερε χαλβά στους παρευρισκόμενους και την Εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, που προσέφερε νερά στους συμμετέχοντες.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ετήσιος απολογισμός του “Όλοι Μαζί Μπορούμε” για το 2019

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2019 συγκεντρώθηκαν 444.023 κιλά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, 219.603 κιλά συγκεντρώθηκαν στα καλάθια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τα οποία είναι τοποθετημένα σε Super Markets όλης της χώρας. Διάφορες εταιρείες προσέφεραν 20.000 κιλά τροφίμων για το 2ο Αττικό αγώνα δρόμου.

Την «Ημέρα Μαγιού», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν 3.500 κιλά τρόφιμα για το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Από τη δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας, συγκεντρώθηκαν 200 τόνοι ρούχα, παπλώματα, σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, τρόφιμα και φάρμακα.

Στη χριστουγεννιάτικη δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τα παιδιά, συγκεντρώθηκαν 920 κιβώτια με δώρα και παιχνίδια, τα οποία παραδόθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και σε ιδρύματα.

Οι προσφορές σε χρήματα, μέσα στο 2019, ανήλθαν στο ποσό των 221.450 ευρώ. Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν μέσω του «Με ένα click μπορείς», από το 2ο Αττικό αγώνα δρόμου, τον αγώνα δρόμου της Fraport στη Μυτιλήνη, από 43 θεατρικές παραστάσεις, τη 4η μεγάλη του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στο Καλλιμάρμαρο, καθώς και από άλλες συναυλίες, σεμινάρια και δωρεές ιδιωτών. Τα χρήματα αυτά μετατράπηκαν σε τρόφιμα.

Μέσα στο χρόνο που πέρασε, έγιναν 4 δράσεις σε 13 σημεία, συγκεντρώνοντας 77.500 φαρμακευτικά σκευάσματα, για τους σκοπούς του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία».

Το 2019 πραγματοποιήθηκαν 15 περιβαλλοντικές δράσεις (αναδασώσεις) και φυτεύτηκαν 57.500 νέα δέντρα.

Επίσης, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» δραστηριοποιήθηκε και για τα ζώα, διοργανώνοντας δράση για τη συγκέντρωση ζωοτροφών. Συγκεντρώθηκαν 2.000 κιλά ζωοτροφές.

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση» διοργάνωσε τρεις κύκλους σεμιναρίων για την εκμάθηση βασικών γνώσεων Η/Υ σε άτομα τρίτης ηλικίας. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 29 Δήμοι, με 53 τμήματα, και τα μαθήματα παρακολούθησαν 1.264 άτομα.

Τέλος, το Μάιο του 2019, ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τη συγκέντρωση βιβλίων, προκειμένου να φτιαχτούν βιβλιοθήκες σε ιδρύματα των Δήμων. Στη δράση αυτή, συμμετείχαν 20 Δήμοι και συγκεντρώθηκαν 80.000 βιβλία.

Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται δυναμικά και το 2020...

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου και ψηφιακή μαστογραφία από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας αποφάσισε για το μήνα Φεβρουάριο, μήνα αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, θα πραγματοποιεί δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο χώρο της σταθερής μονάδας του Ιδρύματος, επί της οδού Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στην Αθήνα.

Η πρόσκληση απευθύνεται όχι μόνο στις γυναίκες που συμμετέχουν στα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου αλλά και σε όλες όσες θελήσουν να εξεταστούν σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Οι ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα ελέγχου με Τεστ Παπανικολάου καθώς επίσης και με ψηφιακή μαστογραφία.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως 15:30) έως και τη Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα: 210 3620831-32, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Τη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου δεντροφυτεύουμε στη περιοχή Παλαιά Φώκαια

Τη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», μαζί με την Ιταλική Πρεσβεία και τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, δεντροφυτεύουμε στη περιοχή Παλαιά Φώκαια (μετά τα Καλύβια).

Η δεντροφύτευση της Κυριακής έχει ιστορική υπόσταση, διότι πραγματοποιείται για να τιμηθεί η μνήμη των 4.100 περίπου Ιταλών αιχμαλώτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που έχασαν τη ζωή τους, όταν το Ατμόπλοιο Όρια (SS Oria) προσέκρουσε στα βράχια της νησίδας Πάτροκλος στο Σαρωνικό, στις 12 Φεβρουαρίου το 1944.

Το φθινόπωρο του 1943, μετά την παράδοση των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, οι Γερμανοί έπρεπε να μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες Ιταλούς αιχμαλώτους πολέμου δια θαλάσσης. Αυτές οι μεταφορές συχνά γίνονταν με σκάφη, στοιβάζοντας αιχμαλώτους στα αμπάρια των πλοίων και χωρίς την τήρηση κανόνων ασφαλείας.

Το Ατμόπλοιο Oria ήταν ένα από τα σκάφη που επιλέχθηκαν για τη μεταφορά Ιταλών αιχμαλώτων. Στις 11 Φεβρουαρίου 1944 απέπλευσε από τη Ρόδο με προορισμό τον Πειραιά, μεταφέροντας 4.046 Ιταλούς αιχμαλώτους. Την επόμενη ημέρα το πλοίο έπεσε σε καταιγίδα, εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε στα βράχια της νησίδας Πάτροκλος, ανοικτά του ακρωτηρίου Σούνιο, άνοιξε αμέσως ρήγμα και βυθίστηκε.

Η βύθισή του αποτέλεσε την 4η μεγαλύτερο ναυάγιο στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και τη χειρότερη απώλεια ζωών από βύθιση ενός μόνο πλοίου στη Μεσόγειο.

Στη δεντροφύτευση της Κυριακής αναμένεται να φυτευτούν 4.100 νέα δέντρα, όσα ήταν και τα θύματα της ναυτικής αυτής τραγωδίας. Για όλα τα φυτά που πρόκειται να φυτευτούν, προβλέπεται η συνεχής και συστηματική φροντίδα περιποίησης, ποτισμάτων και προστασίας, με ευθύνη της Ιταλικής Πρεσβείας και των Δήμων.

Στη περιβαλλοντική αυτή δράση αρωγοί θα είναι εθελοντές από τη Πρεσβεία της Ιταλίας καθώς επίσης και εθελοντές από τις περιοχές του Λαυρίου, του Μαρκόπουλου, της Κερατέας, της Αναβύσσου και των Καλυβιών.

Οι Δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής έχουν προσκαλέσει επίσης, σχολεία της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη ιστορική δεντροφύτευση.

Το σημείο συνάντησης της δεντροφύτευσης είναι το 60ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Σουνίου στη Παλαιά Φώκαια. Συγκεκριμένα, στο σημείο αυτό, το Φεβρουάριο του 2014, κατά τη 70ή επέτειο του ναυαγίου, ο Δήμος Σαρωνικού, σε συνεργασία με το «Σύνδεσμο Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας Χρυσή Τομή» και το «Δίκτυο Συγγενών Θυμάτων του Oria», oργάνωσαν εκδήλωση στην Κερατέα, στην οποία έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που κατασκευάστηκε προς τιμήν των θυμάτων, απέναντι από το σημείο βύθισης του πλοίου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή δεντροφύτευση στο Πλατάνι Αχαϊας

Σήμερα, το "'Ολοι Μαζί Μπορόυμε" σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, δεντροφύτευσε στη περιοχή Πλατάνι, κοντά στη Πάτρα.

Η περιοχή που αναδασώθηκε ανήκει στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, και φυτεύτηκαν πάνω από 1000 νέα δεντράκια.

Το συντονισμό της δράσης ανέλαβε το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενώ το κεντρικό της σύνθημα ήταν "Δεντροφύτευση. Ασπίδα για τη κλιματική αλλαγή".

Στη δεντροφύτευση έλαβαν μέρος διάφορες σχολικές μονάδες, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 680 μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.

Τα σχολεία που έσωσαν το παρόν, ήταν:

το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών,

το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών,

το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου,

το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πάτρας,

το Αρσάκειο Λύκειο Πάτρας,

το 8ο ΓΕΛ Πάτρας,

το ΓΕΛ Παραλίας Πατρών,

το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας,

το 1ο Ε.Κ Πάτρας,

το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πάτρας,

το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Πάτρας και

το 18ο Γυμνάσιο Πάτρας.

 

Για τη σημερινή δράση, συνεργαστήκαμε επίσης και με το ΣΚΑΙ ΠΑΤΡΑΣ 89,4.

Η ένωση “Μαζί Για Το Παιδί” τίμησε την αρωγή του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”

Το Σεπτέμβριο του 2019, την ημέρα της μεγάλης συναυλίας του "Όλοι Μαζί Μπορούμε", έφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης την επόμενη μέρα, θα έδινε συναυλία στο Ηρώδειο, για να ενισχύσει τους σκοπούς της ένωσης "Μαζί Για Το Παιδί".

Το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" θέλοντας να αναπληρώσει μέρος των εσόδων της συναυλίας που ματαιώθηκε, προσέφερε το ποσό των 30.000 ευρώ στην Ένωση "Μαζί Για Το Παιδί".

Σήμερα, το "Μαζί Για Το Παιδί" τίμησε το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" για την ευγενική προσφορά του.

Τη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου δεντροφυτεύουμε στη περιοχή Πλατάνι Αχαϊας

Με δεντροφύτευση στην περιοχή Πλατάνι Αχαϊας συνεχίζονται την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου οι δράσεις του "'Ολοι Μαζί Μπορούμε".

Η δεντροφύτευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας και τον συντονισμό έχει αναλάβει το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Η περιοχή δεντροφύτευσης ανήκει στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.

Αναμένεται να φυτευτούν 1000 νέα δέντρα που είναι προσφορά του Δασαρχείου Πατρών.

Το κεντρικό σύνθημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αχαϊας είναι «ένα δέντρο για το κλίμα». Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές πρόκεται να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.

Σημείο συνάντησης: Αρσάκεια Σχολεία Πάτρας, στην περιοχή Πλατάνι Αχαϊας, στις 10 το πρωί.

Ο Σάκης Ρουβάς έδωσε το παρόν στη δεντροφύτευση του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, τη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Ο Σάκης Ρουβάς για μία ακόμη φορά παραβρέθηκε και συνέβαλε στη μεγάλη μαθητική δεντροφύτευση που διοργάνωσε το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ενθουσίασε τα παιδιά, τους έδειξε πως γίνεται η σωστή δενδροφύτευση και τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις.

Η δεντροφύτευση της περασμένης Παρασκευής στη Βορειοανατολική Πεντέλη, έγινε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τους Δήμους της ανατολικής πλευράς της Πεντέλης και φύτεψαν χιλιάδες μικρά δέντρα και σπόρους βελανιδιάς.

Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν επίσης, τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ιόνιος Σχολή», τα Εκπαιδευτήρια «Δούκα», τα Ιδιωτικά Σχολεία «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», το Ιδιωτικό Διεθνές Σχολείο «Campion School» και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.

Τέλος, ευχαριστούμε την εταιρεία ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό που πηγάζει από τον Όλυμπο, και προσέφερε την κατάλληλη ενυδάτωση στους συμμετέχοντες, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ που προσέφερε σαντουιτσάκια και τη Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, που κέρασε χαλβά και ψωμί τους παρευρισκόμενους.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ